tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kiviniityn musikaalissa Punaista Valkoisella

Tänään vierailimme oppilaiden kanssa  jokavuotiseen tapaan Kiviniityn koulun musikaalissa.
Musikaali järjestetään aina kevään korvilla, näin on tapahtunut jo 15 vuoden ajan. Esityksistä vastaa Kiviniityn koulun  ja lukion oppilaat opettajiensa Riitta Nisulan ja Heikki Nisosen johdolla. Riitta on tuttuun tapaan vastannut käsikirjoituksesta Heikin luotsatessa oppilasorkesteria. Musiikkikin on räätälöity ihan itse...
 
       
 
Tänä vuonna komediamusikaalin nimi "Punaista Valkoisella" ei viitannut mihinkään yksittäiseen satuun, kuten monena vuonna aikaisemmin on ollut tapana. Sen sijaan esitykseen oli nivottu tuttuakin tutumpia hahmoja useista  nostalgisista ja perinteikkäistä saduista.Tämä mahdollisti runsaan esiintyjäjoukon lavalle.
 
Esitys pärähti  ilmoille Aloituslaululla, jonka melodia oli nuotteineen lähetetty jo ennakkoon kouluille tutustumista varten.
 
"...Ei ihmemaassa oo järkee, kun mato ongella on! On pikku sammakko tärkee eikä kukaan oo onneton. Kukko kiekuu kuutamossa hiiren hiljaa kana lentää korkealle, possu grillaa..."
 
 
                   
 
Näyttämöllä kävi pyörähtämässä parituntisen esityksen aikana  33 oppilaan riemukas, lahjakas ja näyttävä joukko hahmoja Punahilkasta, Hannusta ja Kertusta sekä Liisa ihmemaasta. Satumaassa omaa kilvoitteluaan sisaruskateudesta kävivät  Punainen kuningatar ja Valkoinen kuningatar.
 
                   
 
Orkesteri täydensi musikaalia 13 taidokkaan soittajan voimin. Itselle oli elämys nähdä jopa ihka aito harppu orkesterin reunamilla! Elävä musiikki luo muutoinkin aina oman tunnelmansa. Eikä huomioitta jäänyt taidokas puvustuskaan.
 
 
                    


               
 
 
Esitys on käynnissä vuonna 2013 18.4.-3.5. välisenä aikana. Koululaisesitykset lienevät jo loppuunmyytyjä, mutta Vappupäivänä kannattaa vielä koittaa, josko  koulun suureen saliin mahtuisi esityksestä nauttimaan.

                                           

                    
    
                   

 
Jokìkiselle lavalla vierailleelle ja myös soittajille sekä äänten  ja valojen säätelystä vastanneille isoakin isompi hatunnosto. Upeaa työtä! Tänä vuonna esityksestä oli kiva bongata  useampia esiintyjiä, jotka jäivät jo viime vuoden musikaalista mieleen. Nuorten kasvua ja kehitystä on aivan huippua olla todistamassa! Samaan hengenvetoon täytyy ihastella myös opettajaduon intoa, energisyyttä ja taitoa!
 
                    
 
Aivan järisyttävän taidokkaasta roolisuorituksesta tänä vuonna vastasi Hullu hatuntekijä. Hullu hatuntekijä sai myös ehdottoman äänimyrskyn, kun  kyselin roolisuosikkia alakoululaisilta, joten hänelle jos kelle sopii erityisen hulvaton  hatunnosto:)  Vettä myllyyn saatiin, kun Hatuntekijä kätteli  osaa katsojista kesken näytöksen sekä    esityksen jälkeenkin, kun "Johnny Depp hattumaakari"  retosteli joillekuille puolitutuille oppilaille "teistäkin tulee ehkä vielä samanlaisia näyttelijöitä..." Hyvällä asenteella intoa luoden...pieniä, isoja asioita:)
 
          
                                           
 
 
Punaisena kuningattarena häijyilleen äänestä nautin kovasti. Lauluosuudet olivat ihastuttavia, mutta myös rooli itsessään oli vahvasti eletty ääntä säästelemättä. Valkoinen Kuningatar loi kivan kontrastin tässä rinnalla suloisuudessaan ja viehkeydessään.
 
                                       
 
                      
 
 
Muutoinkin roolivalinnat olivat erittäin onnistuneita. Liisa ihmemaassa oli osaansa sopiva kuin rusetit sukkiinsa, eikä punahikkakaan punaiselle nutulleen kalvennut. Mieleen jäi erityisesti myös Hannun ja  Ihmemaan Liisan veljen, Lassin roolit, ja..ja...ja...
 
                      
 
Musikaalin lavastus oli pelkistettyä, mutta toimivaa. Kokonaisuuksilla luodaan kivaa yhtenäisyyttä. Näin esimerkiksi sotilasryhmillä, joilla oli hieno puvustus. Hämähäkkejäkin ja muita lavalla nähtyjä otuksia ihastelin -yksinkertaiselta näyttäviä (mutta silti työläästi varmastikin valmistuneita) asuja, jotka loivat todellista ötökkätunnelmaa:)
 
                    
 
 
LÄHTEET: Hauskasti pakka sekaisin. [http://www.kp24.fi/uutiset/334512/Hauskasti-pakka-sekaisin] Luettu 30.04.2013.
 
Kiviniittyläiset irrottelevat sadun maailmassa [http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/334814/Kiviniittyl%C3%A4iset-irrottelevat-sadun-maailmassa] Luettu 30.04.2013.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti