sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Länsipuiston taidepallot uusimmassa kuosissa

Uuden uutukaisin kierros Länsipuistossa, Kokkolan keskustassa. Nyt siellä olevat metallipallot ovat pukeutuneet jo kolmanteen kuosiinsa. Ekasta ja tokasta ulkoasusta voit lukea linkkejä klikkaamalla!

Tämä uusin ulkoasu metallipalloilla on  yhteisötaideteos. Työn nimi on "Virkkaa ihan homona."  Työ on Minttu Nikulan ja Anthoni Levonsaaren suunnittelema kokonaisuus, joka valmistuu ja kehittyy aina elokuun 2020 puoliväliin saakka. 


Kiertelin Länsipuistossa kesäkuun viimeisinä päivinä. Keltaista, punaista, vihreää, lilaa sinistä... Keltainen ja puna-lila pallo olivat aikaisemmin suunniteltuja ja toteutettuja  taideteoksen osia ja parissa muussa pallossa on esillä kenen tahansa töitä ja ne täydentyvät kesän aikana. 


Nämä riemukkaat käsityöt kertovat meille yhdenvertaisesta Kokkolasta. Tällainen pehmoinen  neulegraffitti on jotenkin suloisen armelias, sillä se näyttää pienet ja pelkistetyt työtkin ihanana väripilkkuna ja osana isompaa, näyttävää kokonaisuutta. 

Virkkaamisen lisäksi töitä voi vaikka  nyplätä, neuloa tai ommella - mitä kuka ikinä osaakaan. Näin rakentuu värikäs neulegraffittityö. 

Kahdessa pop up -  taidepallossa on esillä jo vuonna 2018 rakennetut virkkuutyöt. Tämän lisäksi on esillä kaksi palloa, johon kuka tahansa voi käydä ripustamassa omat virkkuunsa. Keväämmällä taidetta on voinut tehdä myös yhtiesöllisissä pajoissa. Palloihin voi kiinnittää minkä värisiä kudelmia tahansa - kaikissa sateenkaaren väreissä. Tyyli ja kuviointi on täysin vapaa. Ja jos ei osaa virkata, voi työhön liittää vaikka langanpätkän tai palasen vanhaa villasukkaa...ihanan armeliasta!:)

                                 

Töiden sanomana on, että jokaisella on oikeus kokea olonsa turvalliseksi ja turvallisuuden tunne syntyy silloin, kun yhteisössä sitoudutaan toimimaan kaikkea syrjintää vastaan ja yhdessä yhdenvertaisuuden vuoksi. Silloin voi luottaa siihen, että tulee kuulluksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin itse on. 

                                    

Lanka on materiaalina pehmeää ja se synnyttää mielikuvan kotisuudesta, sylistä, lämmöstä ja turvallisuuden tunteesta. Värimaailmansa puolesta taas kaikki värit sateenkaariteemalla kuvastavat toivoa, moniarvoisuutta sekä myös muistuttavat seksuaali - ja sukupuolivähimmistöjen oikeuksia ajavan Prideliikkeen symbolista. Itse Pride-kulkuehan ei toteutunut täällä  tänä koronakesänä. Virkkaaminen on sangen terapisoivaa ja yhteisöllistäkin itse asiassa - kiva nähdä, minkä verran taideteos kasvaa kesän aikana! Minkä värisen kudelman sinä työhön lisäisit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti