sunnuntai 15. elokuuta 2021

Blogihaaste 20 kysymystä

Mennäänpä tänään tällaisella...tänään on muuten 39 vuotta, kun pääsin ripille. Siippa pyöritteli päätään ja kysyi, miten joku voi tuollaista muistaa. No joo, sukututkija muistaa kaikki  päivämäärät aika tarkkaan.:)))

Tällainen kysymyssetti tälle sunnuntaille:

1. JOS VOISIT RAKENTAA TALON IHAN MINNE TAHANSA, NIIN MINNE SEN RAKENTAISIT?

Haluaisin meren rannalle. Jokin jyrkkä tontti, jossa olisi luontoa ympärillä ja asfaltti lähellä.:) En kaipaa asumista ihan keskustassa enkä hulppeaa taloa. Tarvin oman rauhan hengittää, riekkua miten haluan ja olla sopivan introvertti. En tiedä, osaisinko enää asua muualla kuin Kokkolassa, vaikka pidän esimerkiksi Varsinaissuomesta paljon.


2. MIKÄ ON SUOSIKKIVAATTEESI?


Mä oon farkkuihminen. Paidan pitää olla sellainen, että se on tarpeeksi pitkä ja mukava päällä. Inhoan pitää pyöreäkaulaisia tai korkeita kauluksia. Kesän pidin samaa, hihatonta paitista lähes jatkuvasti Pesukone lauloi öisin ja aamulla se oli taas valmis kesäkuumille.


3. PARAS OMINAISUUS VASTAKKAISELLA SUKUPUOLELLA?

Älykäs keskustelu kiehtoo aina! Omaa tumpelouttani tasapainottaa myös miehet, jotka selviytyvät tuosta noin vaan kodin pikkurempoista tai autonkorjauksesta. Joskus veistelin, että jos jäisin yksin, en kaipaisi muuta kuin toimivaa talonmiestä pyörähtämään säännöllisesti!:)


4. MINKÄ CD-LEVYN OSTIT VIIMEKSI?

Siitä on kyllä aikaa, mutta lienee ollut jokin kirpparilta mukaan haalittu. Minulla on aika paljon vanhoilla cd-levyillä musaa ja tarinoita, joita voin hyödyntää opetuksessa.
 


5. MISSÄ OLET MIELUITEN?

Kotona divaanisohvalla on mun paikka, johon kukaan muu kotona ei uskalla mennä kuin sairaana! Ja kun unen aika tulee, niin omassa sängyssä.


6. MISSÄ ET HALUAISI AINAKAAN OLLA?


En ole mikään seurapiirikärpänen, vähän vastentahtoisesti lähden juhliin, vaikka usein juhlissa sitten olenkin sosiaalinen ja puhelias. Uskoakseni sosiaalinen työ, jossa on paljon ihmiskontakteja tekee sen, että nautin vapaa-ajasta omassa rauhassa.

7. MISTÄ KOHDASTA HALUAT ETTÄ SINUA MIELUITEN HIEROTAAN?


Jalkahieronta on kyllä taivaallista, kun on hyvä käsittelijä. Mutta kaikki käy, lähes!


8. MIHIN AIKAAN YLEENSÄ HERÄÄT?

Olen toivottoman aamu-uninen. Työn vuoksi heräilen ennen aamuseitsemää. Vapaapäivinä rakastan ainakin ajatusta, ettei tarvitse nousta aikaisin. Siis jo se tieto helpottaa, vaikka sitten nousisinkin aikaisin. Stressaannun, jos tiedän, että viikonloppu on valmiiksi aikataulutettu. Ei mitään pakollista menoa ainakaan aamusta. Huomaan kyllä, että vanhemmiten unentarpeeni on roimasti vähentynyt. Nukun arkisin noin seitsemän tuntia, viikonloppuna sitten enemmän. Tänä aamuna heräsin pojanpojan ääniin 7.15...

9. MISTÄ KEITTIÖKONEESTA PIDÄT ENITEN?

Varmaankin kahvinkeitin. Aikuiselämään mahtuu yhden käden sormin laskien aamuja, joita en ole päässyt aloittamaan kahvilla. Päivä on silloin pilalla. Muutoin en ole keittiöihminen. Kokkaan, jos minulla on hyvä päämäärä, itselleni väännän kaiken mahdollisimman helpoksi. Huonot työvälineet nostavat ärsytyksen potenssin kymmenen tällaisella ei-niin-kokilla.
 
10. MIKÄ SAA SINUT TODELLA VIHAISEKSI?

Jos joku ei ole sanansa mittainen. Ja juu, en pidä, jos joku ottaa liikaa tilaa. Silloin on vaikea hengittää...

11. JOS OSAISIT SOITTAA JOTAIN INSTRUMENTTIA, MIKÄ SE OLISI?

Osaan soittaa hyvin pianoa. Sekä nuoteista että korvakuulolta. Isäni ansiota, että lähdin opiskelemaan musiikkia lapsena, ujouttani en olisi koskaan mennyt, ellei isä olisi salaa ilmoittanut...

Haluaisin soittaa viulua tai näppäinharmonikkaa, mutta viulua en aikoinaan  valinnut, koska olin vasenkätinen. En tiedä, olisiko se ollut este. Soitan kitaraa ja rumpujakin samoin päin kuin oikeakätiset. Olisin muuten aikoinani päässyt opiskelemaan kanttoriksikin, mutten sitten koskaan ottanut opiskelupaikkaa vastaan. Silti kylmät väreet menee edelleen, kun kuuntelen hyvää urkuria! Viime vuosina olen soitellut oikeastaan vain töissä. Pari viikkoa sitten sain pyynnön säestää häätilaisuudessa. Lauluun ei löytynyt nuotteja, joten kuuntelin sen pala kerrallaan Youtubesta ja nuotinsin. Olihan urakka!




12. LEMPIVÄRI?

Olen vaatetukseltani värikäs ihminen aika usein. Turkoosi ja vähän valkoista lisukkkeena on ihana, vaaleanpunainen istuu hyvin. En osaa pitää mustaa, vaikka haluaisin, näytän mustassa ihan aneemiselta.

13. MITÄ AAMUPALAASI KUULUU?


Kahvia, yleensä 2 mahdottoman isoa mukillista. lasi jugurttia, kourallinen vitamiinejä. Jos on viikonloppu ja ruhtinaallisemmin aikaa, niin muutama ruisleipä juustolla tai muhkea munakas juustolla ja tomaatilla.


14. USKOTKO KUOLEMAN JÄLKEISEEN ELÄMÄÄN?


Kyllä, jonkinlaiseen. Eräs henkimaailman juttuja tutkiva kysyi minulta äskettäin, onko pari vuotta sitten kuollut  minulle hyvin läheinen isäni tullut uniini. Ei ole,  äitini uniin kyllä. Rakas mummoni  on pari kertaa vuosien varrella unissani piipahtanut. Ajatukseen kuoleman jälkeisestä elämästä sisältyy jonkinlainen toivo.



Yllä: esivanhempieni hautaristi, jonka sattumalta bongasin viime kesänä poistettujen hautakivien joukosta Isojoen hautausmaalla käydessäni...Ennätinpä edes kuvan näpätä....



15. SUOSIKKILASTENKIRJA?


Veljeni Leijonamieli on varmaan se rakkain. Minulla on valtaisa kirjahylly pelkkiä lastenkirjoja, en luovu niistä koskaan. Luen lastenkirjoja paljon pojanpojalle. Jännää seurata, mihin satuihin hän koukuttuu. Oma lempisatuni oli 3 pientä porsasta. En tiedä, mitä se kertoo luonteestani!

16. MISTÄ VUODENAJASTA PIDÄT ENITEN JA MIKSI?

Ehdottomasti kevät, etenkin se hetki, kun koivut on hiirenkorvilla ja sataa. Tuoksu sen jälkeen on huumaavan upea. Herään eloon toukokuisin, kun kevät koittaa ja kaikki puhkeaa esiin. Pidän siitä myös valoisuuden vuoksi.




17. MIKÄ KOTITYÖ ON MIELESTÄSI TYLSIN?

Imurointi. Tästä ei  ole pienintäkään epäilystä. Jos vain joku imuroisi, niin kevyesti pesisin lattian perässä.


18. JOS VOISIT SAADA JONKUN SUPERVOIMAN, NIIN MIKÄ SE OLISI?

Halusisin auttaa oppimisvaikeuksisisia tuosta noin vaan. On epäreilua, että oppiminen on joillekin niin haasteellista.

19. OLETKO KOSKAAN NEULONUT MITÄÄN?

Olen. Jouduin yläasteella kahdeksi vuodeksi valinnaisiin käsitöihin, koska olin tyhmyyksissäni laittanut sen haussa varasijalle ja ryhmässä oli pulaa riittävästä väkimäärästä. Luulin kuolevani, mutta  ryhdistäydyin, otin ja tekaisin mm. villapaidan! Talouskoulussa löysin itsestäni lapastaiturin. Pinkit lapaseni päätyivät jopa koulun näyttelyyn! Jälkeläisilleni olen kaikille kutonut villa-asun, kun he ovat syntyneet. Ristipistoja tein aikaan ennen tietokoneita...


20. HENKILÖ MENNEESTÄ, JONKA KANSSA HALUAISIT PÄÄSTÄ JUTTELEMAAN


Haluaisin tavata isän isän äidin. Hän on kanssani lähes nimikaima. Hän oli Miina, Minä olen Minna. Taisi olla isäni valinta, kun Miina kuulosti liika sodanaikaiselta...olen tavannut hänet kerran 2-vuotiaana ja kuulemma silloin särin hänen posliinikissansa. Miinalla oli rankka elämä, hän hautasi yhdestätoista lapsestaan yhdeksän. Sota vei kolme poikaa. Hän säilytti silti elämänvoimansa, oli luova ja boheemi. Ihailen hänen elämäntarinaansa. Loppukesästä osallistuin kirjoituskilpailuun ja yksi kirjoituksen henkilöistä oli juurikin hän. Kirjoitukseni sijoittui sota-aikaan ja oli tosi, mitä nyt nimet muunsin. Saa nähdä, miten käy, tulokset tulevat vasta loppuvuodesta.

                                           

Miina pisti pula-aikana kaikki ostokortit lompsaansa ja piilotti lompsan leivinuuniin. Myöhemmin leivontapäivänä hiiliä uunista pois vedettäessä seasta löytyi kukkaron leuat. Se niistä ostokorteista:)) Nyt naurattaa, silloin tuskin...mutta näen hänen luonteessaan itseni!

Tällaista tänään, nyt valmistautumaan huomiseen duuniin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti