Kirjastorakennus on uudehko, sen peruskivi muurattiin 11.6.1998 ja harjakaisia vietettiin 21.1.1999. Kirjaston nykyinen paikka ei ollut itsestäänselvyys - se valittiin kaupunginvaltuuston kokouksessa yhden äänen enemmistöllä ns. entiselle lyseon tontille. Nykyisellään paikka ydinkeskustassa kävelykadun varrella tuntuu itsestäänselvyydeltä...
Kirjaston on suunnitellut kaupunginarkkitehti Nils-Erik Stenman. Kirjastorakennuksen sisustuksessa on käytetty vihreässä kiviseinässä serpentiniittiä sekä ensimmäisen kerroksen lattiassa Öölannin kalkkikiveä. Kaupunginkirjasto on samalla myös maakuntakirjasto ja sen pinta-ala on 3316 m2. Ammattikorkeakoulun kirjaston pinta-ala puolestaan on 405 m2. Kirjaston alapuolella on myös pysäköintihalli.
Kirjastosta löytää normaalien niteiden liäsksi monenlaista; esimerkiksi äänikirjoja, ja monenlaisia muitakin tallenteita. Musiikkiosastolla äänitteitä tuntuu olevan moneen lähtöön. Kirjaston Anders-verkkokirjastosta löytyy infoa moneen makuun. Lainoista voi myös selviytyä huolettomasti lainaamalla ne uudelleen verkkopalvelun kautta...
Kirjastosta löytyy jopa liikuntavälinekirjasto, josta voi lainata erilaisia kuntoiluvälineitä; hyppynaruista lumikenkiin.
Kirjastosta löytyy myös lainapäätteitä, josista kirjat voi lainata ihan itse viivakoodilla ja kirjastokortilla...Kannattaa kokeilla!Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymällä ja ammattikorkeakoululla on myös kirjastopalvelut samaisessa rakennuksessa. Koulutuskirjasto sijaitsee kirjastorakennuksen toisessa kerroksessa ja sinne vaaditaan erillinen Colibri-kirjastokortti.
Koulutuskirjastossa on tarjolla kirjallisuutta, lehtiä ja verkkopalveluja.
Lähteet: Kokkolan kaupunginkirjaston historia [http://lib.kokkola.fi/historia/talohanke.htm]. Luettu 29.12.2011.
Koulutuskirjasto[http://www.kpedu.fi/?deptid=12563]. Luettu 29.12.2011.
Pääkirjaston taideteokset [http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=6&ved=0CEgQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.kokkola.fi%2Fkirjasto%2Fkirjastot_ja_palvelupisteet%2Fpaakirjasto%2Ftaideteokset%2Ffi_FI%2Ftaideteokset%2F_pdf%2F%3Ffilename%3Dtaideteokset.pdf&ei=P538TvnLO4yO4gT33tHEDQ&usg=AFQjCNGH7gF4AAhRuTJyk_TNobNO-5cN7g]. Luettu 29.12.2011.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti