sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Nurmikentällä kinosten suojissa...


Aika paljon kritiikkiäkin osakseen saanut lämmitettävä nurmikenttä avattiin Kokkolassa 22.11.2011.
Keinonurmikenttä sijaitsee  Santahaan urheilualueella osoitteessa Tehtaankatu 60. Vieressä on ns. perusjalkapallokenttiä ja Kippari-halli.

Alue näyttää ohiajavan silmiin jopa huvittavalta vihreän ja valkoisen kontrastina. Parhaina, lumisateettomina ja suhteellisen leutoina  päivinä nurmi puskee esiin vahvan vihreänä ja ympärillä olevat valkeat lumikinokset kiertävät soinnikkaasti kentän ympärystä...

Alla olevat kuvat kentästä ovat huonoja, koska pakkasta oli liikaa kuvauspäivänä ja nurmi huurteessa...Ei päääse se kirkkaan vihreä ruoho oikein näkyviin tällä kertaa...


Kentän ympärillä on 2.5 metrin korkuiset aidat, joiden tehtävänä on vähentää ilkivaltaa ja lisätä turvallisuutta sekä estää pallonkarkailua. Uudet, 20 metrin korkeudella olevat valotolpat, valaisevat kentän tehokkaasti ja samalla ne vähentävät myös häikäisyä pelatessa. Kentän  alla kiertää huimat 40 kilometriä lämmitysputkia....


Nurmikenttä maksoi  410 000 euroa. ´Kentälle saattiin Ely - ja EEFA-tukea, ja tuen jälkeen kaupungille jäi maksettavaksi 130000 euroa...

 Nurmikentälle  voi varata pelivuoroja täältä. Pelikentän voi varata joko kokonaan tai puoliksi. Hinnastoon pääset käsiksi täältä. Näyttää siltä, että pelaaminen tällä nurmellä on halvempaa, mikäli varaaja on kokkolalainen:) Tämä lienee ns. kotikenttäetu. :)

Koko pelialue on kooltaan 67metriä  x 10 metriä. Pakkasrajana kentällä on viitteellinen -15 astetta. Käytännössä lämmitys lasketaan keskitalvella parin  kuukauden ajaksi ylläpitotasolle.
Lumisateiden aikana ei kentällä suoriteta aurausta. Santahaan tekonurmikentälle on harkinnassa FIFA-sertifikaatin hakeminen. Tämä mahdollistaisi kansainväliset ja liigatason pelit. Suomesta löytyy muutamia vastaavanlaisia harjoituskenttiä, mutta yhdelläkään niistä ei ole ko. sertifikaattia. Santahaan kentän erityisyytenä on kentän alle rakennettu joustokerros. Saadakseen FIFA-tunnustuksen tarvittaisiin kentälle myös soveliaat katsomot ja huoltorakennukset. 


LÄHTEET:Kokkolan tekonurmi toteuttaa vuosien haaveet. [http://yle.fi/alueet/keski-pohjanmaa/2011/09/kokkolan_tekonurmi_toteuttaa_vuosien_haaveet_2850064.html] Luettu 29.01.2012.

Santahaan keinonurmikentän lämmitys aloitettu.[https://www.kokkola.fi/liikunta/liikuntapaikat/jalkapallohalli/fi_FI/keinonurmi_lammitys_alkanut/] Luettu 28.01.2012.

Tekonurmen tuntu miellyttää jalan alla.  [http://yle.fi/alueet/keski-pohjanmaa/2011/11/tekonurmen_tuntu_miellyttaa_jalan_alla_3017755.html] Luettu 29.01.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti