keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kokkolan kevätmarkkinoilla

Olihan kylmä reissu! Nimittäin eilen ja tänään oli Kokkolassa perinteiset kevätmarkkinat ja sää oli enemmän talvinen kuin keväinen:/ Tämä tosin ei ole mitään uutta, sillä yleisenä sanontana paikallisten keskuudessa muistetaan  mainita, että Kokkolassa sataa aina, kun on syys- tai kevätmarkkinat...Pojan kanssa lähdettiin ihan huvin vuoksi käpöttelemään Kauppatorille pari tuntia ennnen markkinoiden päättymistä.Enpä muista, että koskaan aikaisemmin olisi yhtä hiljaista ollut. Räntäkeli ilmeisesti säikytti kylmän tuulen säestämänä. Useampia kojuakin koottiin kasaan jo hyvissä ajoin..

.
 Markkinamyyjät toteavat usein, että kokkolalainen - ja yleensäkin länsisuomalainen - ihmistyyppi on sellainen, että .enemmänkin katsellaan ja kuljeskellaan, kuin ostellaan...Tunnistan ainakin itseni tuosta hyvin...


 Kauppatorille oli kaikenkaikkiaan kokoontunut noin 80 myyjää eri puolilta Suomea. Ulkomaisten myyjien osuus on nousussa verrattuna aiempiin vuosiin. Tavarat ovat enimmäkseen niitä perinteisiä; koreja, karkkeja, leluja, mattoja, leivonnaisia, työkalua, kalaa...Omat ostokset markkinoilta olivat vähäiset. Omaan kassiin sujahti karkkia ja muutama unelmamakea leivos. Kotiin kun päästiin, turautettiin lämpöiset kahvit ja ilta sujui  pullasta nauttien:)LÄHTEET:
Kevätmarkkinat avautuivat tuulisessa säässä. [http://www.kp24.fi/uutiset/302662/Kev%C3%A4tmarkkinat-avautuivat-tuulisessa-s%C3%A4%C3%A4ss%C3%A4] Luettu 18.4.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti