lauantai 11. toukokuuta 2013

Tyven; kokkolalaisten nimikkokoru


Kokkola on saanut omat korunsa! Kokkolalaisten nimikkokorujen suunnittelijana on toiminut kokkolalaissyntyinen taidgraafikko Mirka Johansson. Johansson on tähän asti tullut tunnetuksi lähinnä grafiikastaan. Nyt siis aivan uutena aluevaltauksena korujen maailma.


Kuva lainattu täältä.


Korusarja käsittää kaksi korua; hopeisen kaulakorun sekä hopeisen solmioneulan. Idea koruista lähti kultasepänliikkeen omistajan, Hanna Niemen ehdotuksesta. Toiveena oli koru, joka viestisi paikallisuutta sekä idealtaan, materiaaliltaan että myös tekijöiltään.

Näin syntyi Tyven. Kaulakorussa on keskustassa siivu kälviälaistä omenapuuta hopean  kehystämänä. Koru kantaa mukanaan tervan tuoksua ja siinä on myös  kokkolalaisesta nahasta tehty nahkaremmi

Korut on valmistanut kokkolalainen kultaseppä Laura Nissi. Korut ovat myynnissä kultasepänliike  Hanna Niemellä! Hinta 79 euroa.

Kuva: Nyt meillä Kokkolalaisilla on oma nimikkokoru TYVEN. Kaulakoru  ja solmionneula,jotka on suunnitellut Mirka Johansson ja toteuttanut Laura Nissi saat nyt omaksesi liikkeestäni hintaan € 79.

Kuva lainattu täältä.

Johansson kertoo korun syntyvaiheista näin:" Koru on syntynyt rakkaudesta Kokkolaan, mereen, tervantuoksuun ja aaltoihin, jotka muistan lapsuudesta saakka. Tätä tunnetta kannan sydämessäni. Aina."


LÄHTEET:Mirka Johansson [http://mirkajohansson.fi/blogi/?p=15760&lang=sv] Luettu 11.05.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti