sunnuntai 19. elokuuta 2018

Suntin varrella

Tiedättekö - olen onnistunut viettämään sen sortin kesäloman, etten ole käynyt Kokkolan keskustassa koko kesänä! Tästä keskustastatahan nyt on virinnyt keskustelua kuitenkin enemmän ja vähemmän, sillä Kokkolan keskusta kuuluu autioituneen, kun liikkeet on siirtyneet syrjemmälle. Ja muutakin ikävää - ruskea helmemme, kaupunkia halkova salmi, Suntti, on kuivumisen partaalla!

Lauantai-iltana piti lähteä merelle, mutta akku veneessä ei käynnistynyt, niin katsoin tilaisuuteni koittaneen ja lähdin kävelylle Suntin varrelle.

Olin kyllä aika tyrmistynyt. Toki ymmärtää, että kesä on ollut kuuma ja vähäsateinen, mutta silti...




Kohta loppuu polkupyörien heittely Sunttiin - tai ainakin ne jäävät väkisinkin näkyviin.  Eikä tuonne yöllinen horjahteleva kulkija enää ihan helposti hukukaan...




Muutoin pidän kovasti tästä kohtaa kaupunkia. Nuo reunimmaiset vanhat talot Neristanissa luovat maiseman  Suntin ääreen kerrassaan idylliseksi.



Ja sorsat eivät kaupunginsalmeamme sentään vielä ole hyljänneet. Ne olivat vetäytyneet jo yöpuulle iltakävelyni aikoihin.



Kansalaiset ovat heitelleet villejä ehdotuksia, joissa Suntti pitäisi kuivata lopullisesti, kun sen kunnostamiseen ei varoja löydy. On ehdoteltu kaikenlaista, muun muassa kävelysyvennystä Suntin tilalle. Mutta minä voisin visioida tähän talvisin jääradan. Eikö olisikin aika nasta!:) Voisi luistella tai vaikka potkukelkkailla suit sait sukkelaan aina Halkokarin rantaan saakka ja sieltä keskustaan...


Mielenkiinnolla jään odottamaan, mikä on Suntin kohtalo tulevaisuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti