perjantai 24. helmikuuta 2012

Kokkolan Talviharmonikka


Tässä on ollut aika hektinen musiikkiviikko! Kokkolassa on menossa paraillaan 14. Kokkolan Talviharmonikkaviikko. Erinomainen viikko, voin todeta! Itse olen ollut aktiivisena kuuntelijana (ja myös osittain  toimijanakin) viimeiset kymmenkunta vuotta.

Koko homman "isänä" ja taiteellisena johtajana toimii Raimo "Rami" Vertainen, mies  juuri paikallaan tähän hommaan! Sama heppu, joka luotsaa upeaa  Guardia Nueva-orkesteria.Omat kokemukseni Talvihamonikasta juontavat alun perin aikaan, jolloin esikoiseni aloitti opinnot konservatoriolla. Pian selvisi, että soittotuntien lisäksi harmonikkaopintoihin kuuluu myös harmonikkaorkesteri. Idean isänä oli kukas muu kuin "Rami"ja monta ikimuistoista hetkeä  kätkeytyy noihin vuosiin, myös jokavuotisia esiintymisiä Kokkolan Talviharmonikassa. Oma esikoiseni ei enää harmonikkaa aiktiivisesti soittele, mutta kipinä jäi ja onnekkaasti siskontyttöni jatkaa harmonikkataivalta samassa opinahjossa...Nyt jo ihan vanhimpina tuossa Junioriharmonikoissa.


Talviharmonikkaviikolla on hyvin erilaisia tapahtumia koko viikon ajan. Taiteellinen johtaja on sen verran mielikuvituksellinen, ettei ikinä voi ennustaa tulevan ohjelman  ylllätyksellisyyttä!

Jokavuotiseen tapaan aloitin tämänvuotisenkin kuuntelusession maanantaillan "Nuorten virtuoosien irrottelusta. " Junioriharmonikat aloittivat ilmaiskonsetin, joka vetää aina salin takuuvarmasti täyteen.  Siskontyttökin pääsi esiintymään pariin otteeseen - sekä orkesterissa että Patricia -
kvintetissä.


Keskiviikkona tarjoitui hieno mahdollisuus työn puolesta päästä osalliseksi tämävuotisesta lastenkonsertista. Koululaiskonsertissa "Hiuli Hei" saimme kuulla Georg Malmstenin helmiä Mari Kätkän ja Tuomas Kesälän taituroimina. Oppilaani tykkäsivät kovasti - ja niin minäkin. Jatkoin konsertin antia työstämällä sitä vielä koulun kuvis - ja musiikkitunneilla.

Perjantai-iltana olisi ollut useampi hyvä konsertti tarjolla. Lopulta päädyin kuopuksen kanssa "Gaucho Brasiliasta" - konserttiin. Se olikin nappivalinta. Aivan uskomatonta taiturointia nelihenkiseltä miesporukalta. Ja aivan ilman nuotteja...Suomalaisilla olisi aika paljon opeteltavaa esiintymisessä ja luovassa musiikillisessa irrottelussa!

Siskontyttö oli onnensa kukkuroilla, kun pääsi kukkaistytöksi ko. orkesterille kahden muun neitosen kanssa. Juuri hänelle lähettelinkin kuvia, jossa kaulailee kitaristin kanssa:) Varmaan niitä ikimuistoisia hetkiä...


Vielä on tuleva viikonloppu täynnä harmonikkakoitoksia. Heti huomenaamusta mm. toppahousukaraoke kaupungin keskustassa - ja paljon muutakin. Itse matkaan vielä  lauantai-illan Suureen viihdekonserttiin narikkaan konsertin ajaksi töihin. Samalla pääsen työn lomassa kuuntelemaan  illan konsertinkin...

Ehdottomasti suosittelujen arvoinen musiikkitapahtuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti