sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lumenveiston Sm-uurastusta


En valitettavasti ennättänyt Lumenveiston SM-kisan loppuhuipennukseen tai palkintojenjakoon. Sitävastoin kävin tutustumassa hyvää kyytiä valmistumassa oleviin veistoksiin jo perjantai-iltana, jolloin jyvät alkoivat erottua akanoista.:)

Ensimmäisenä osuin kirjaston edustalle, jossa komeili tekeillä oleva Kokkolan Talviharmonikka-viikkoon liittyvä maailman pisin lumiharmonikka. Tämä työ ei siis kuulunut lumenveistokisoihin, vaan sillä tavoitellaan ennätystä Guinnesin ennätystenkirjaan. Harmonikalla on pituutta muhkeat 30 metriä!

                 

Keskustan kävelykadulla oli kiva kuljeskella ja katsella hyvin erityylisiä ja -tasoisia veistoksia. Olihan osa harrastelijoiden, osa alan  konkareiden tekemiä. Ihmisiä alueella kulki ilahduttavan paljon. Aluevalinta oli mielestäni erittäin onnistunut.

Ensimmäisenä tuli vastaan pienimuotoisempia töitä. Näitäkin oli kiva katsella... Alempana kadulla oli toiminta- ja soolosarjan töitä. Ne olivat jo puolestaan hyvin näyttäviä.


Kävelykadun risteyskohdassa komeili hyvin kauniita töitä.Töiden edistymistä oli hauska seurailla.Tässä sammakko sai kruunun päähänsä...


Myös kisaajien työkaluja oli mielenkiintoista katsastella...Jääsahoja, talttoja, , lapioita, sahoja, vettä, tikkaita... Löysin veistoksista myös oman suosikkini! Se on tuo alla olevan sinipukuisen joukkueen työ...


Ja kuinka ollakaan -tuo samainen veistos lopulta otti ja voitti taidesarjan -sekä SM-tittelin että myös yleisöäänestyksen! Kiva juttu, koska tulin ottaneeksi juuri tämän teoksen työvaiheista useampia kuvia!Voittajatyö istuu hienosti tämänvuotiseen aiheeseen "Luonto soi." Veistoksen nimi on "Kuuletko soiton." Työn takana on kouvolalainen Iceman Team (Veijo Oinonen, Pertti Selin ja Kari Laitinen). Kisaa ylistettiin muuten korkeatasoisimmaksi 30 vuoteen!
 Jos tarjoutuu mahdollisuus vierailla lähiaikoina  Kokkolassa, niin kannattaapa kiepauttaa kävelykadun kautta ja käydä ihastelemassa suomalaista huippua ja ainutlaatuista talvitaidetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti