lauantai 10. maaliskuuta 2012

Roosin talon pihasta kaupunkilaisten olohuone


Aivan Kokkolan keskustassa, osoitteessa Pitkänsillankatu 39, sijaitsee paljon historiaa sisäänsä kätkevä laivanvarustaja Anders Roosin talo, joka nykyään toimii taidemuseona.Viikon varrella lukaisin sanomalehdestä uusista suunnitelmista  koskien kaupunkialueemme viihtyisyyttä ja nimenomaan Roosin talon pihaa.


Kokkolan museotoimi on kehitellyt ideaa tehdä Roosin talon pihapiiristä kaupunkilaisille avoin olohuone, jossa ihmiset voisivat käydä esimerkiksi piknikillä.Niinpä K.H.Renlundin museo onkin toteuttamassa yhteistyössä Kokkolan kaupungin, Maaseudun sivistysliiton sekä muiden toimijoiden  kanssa ekotaideteosta. Taideteoksesta vastaa biologi, taiteilija ja taidekasvattaja Eira Ainalinpää.


Ideana on, että taideteosta rakennetaan ja myös hoidetaan yhdessä.


Teos itsessään on seitsemisen metriä pitkä ja viisi metriä leveä. Korkeutta sillä on enimmillään noin metri.Teos kasataan turveharkoista ja ideana on, että osa yhteistyökumppaneista (päiväkodit, koulut, Martat...)   suunnnittelee teokseen pienempiä taideteoksia ja  pinnoitusta pajusta tms.Taideteosta rakennellaan touko-kesäkuun vaihteessa säästä riippuen. Teokseen on tarkoitus tulla sekä monivuotisia perennoita että yksivuotisia kukkia.


Alla olevassa kuvassa (jonka kuvasin Keski-Pohjanmaa-lehden lehtikuvasta...) taitelija esitteee ekotaideteoksen pienoismallia. Työssä on tavoiteltu  Kokkolan merellisyyttä ja aallon muotoa. Tarkoituksena on, että työn muoto näkyisi myös talvella lumen peittäessä teoksen.

Joten kevään kulmilla täytyy lähteä pihapiiriä uudestaan katsastamaan ja ehkä kaiveskella jo huopapeittoa valmiiksi aurinkoista piknikiltapäivää silmälläpitäen!                                  Lähteet:
Puutarhataidetta museolle. Keskipohjanmaa-lehti 9.3.2012.

Roosin talon pihapiiristä kaupunkilaisten olohuone.[http://www.kp24.fi/uutiset/lehti/299196/6/Roosin-talon-pihapiirist%C3%A4-kaupunkilaisten-olohuone] Luettu 9.3.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti