torstai 2. elokuuta 2012

Sirkus Finlandia Kokkolassa

Posti toi joku aika sitten kivan yllätyksen -perheeseemme tuli arpajaisvoiton ansiosta kaksi vapaalippua Sirkus Finlandian näytökseen. Siispä tällä kertaa matkaamme sirkustelttaan.

Sirkus Finlandia on Suomen ainoa kansainvälisen luokan suursirkus ja takana on  jo yli 35 vuotta sirkustelua.Kiertue alkaa perinteisesti huhtikuussa Karjaalta ja päättyy marraskuussa Helsinkiin. Matkaa karavaanille kertyy tuona aikana liki 8000 kilometriä.Perinteisesti sirkuksen bongaa Kokkolasta parin päivän ajan elokuun alussa.
Sirkustirehtöörinä toimii nykyään Carl Jernström Jr.Tämänvuotinen ohjelma alkoi ranskalaisen Laurie Vatanin trapetsitaiteilulla.Neitonen on juuri valmistunut vanhempiensa omistamasta sirkuskoulusta...Suomalaiset pariakrobaatit, Duo Kate & Pasi. Pari on erikoistunut jalkajonglööraukseen. Vlad Olondar on jo kuudennen polven sirkustaiteilija. Hän hallitsee mm. akrobatian ja jonglöörauksen. Nykyään hän esiintyy valkoisten, koulutettujen  kissojen kanssa.


 Kiinalainen Oriental Swan, eli Liao Hengjwan ja HuaYong,  esittävät akrobatiaa.Mitäpä olisi sirkusesitys ilman klovnia. Tällä kertaa Waltteri yritti opettaa yleisöä ajamaan niin yksi- kuin kaksipyöräiselläkin.


 Nuori herra- olisiko ollut Jere?-pääsi yleisön joukosta pellen harteille. Pientä vastoinkäymistäkin oli, kun pojan kännykkä lensi vaudin hurmassa maneesille useammaksi kappaleeksi:/ Onnekkaasti maneesimestari Carlo Jarz kokosi sen takaisin alkuperäiseen kuosiinsa...


 Marko Karvon ja Vanessan varietee-esityksessä loihdittiin ilmoille mm. kyyhkysiä. Esityksen jälkeen papukaija lensi omille teilleen  katonrajaan, josta maneesimestari  kiipeillen korkeuksissa  surmanajopallon päällä  näkyi pelastavan otuksen:)


Hupaisa jonglöörauskaksikko, The Buldig Brothers keiloineen, sanaili jonglöörauksen lomassa minkä ehti. Tampereella olisi  muuten taputettu jo tässä vaiheessa...:) Löysinpä googlaamalla toisen puoliskon, eli Eeron bloginkin, jossa oli mielenkiintoista juttua sirkuksen kulissientakaisesta elämästä!


Ja pitihän sen klovnin yrittää ihmistykiksikin...Tosiasiassa vain housut lensivät kaaressa pillan päreiksi...


Romanialainen 5-henkinen ryhmä tunnetaan venäläisen aisan taitajina. Voimistelutaidot etenkin nelimetrisen aisan päällä oli hienoa katseltavaa, mutta kyllä nämä ihmistornitkin aina on jännää katseltavaa!

 Vatsastapuhuja Sebastian nappasi aitioista pari vapaaehtoista avustajaa.
Tällä kertaa mainiosti ilmehtineen  Robertin sekä Eijan tehtävänä oli  aukaista suunsa aina kun Sebastian puristi heidän kättään.Tuloksena Robertin kimeää laulantaa ja Eijan möreää mylvintää...


Onneksi aituuksesta karanneeksi ilmoitetut gorillat eivät olleet ihan aitoja! Pelle pääsi harteille...Myös itse sirkustirehtööri Calle Jr. esiintyi täplikkään hevosensa, Frostyn kanssa jonglööraten täydessä vauhdissa seisaallaan.Yleisöä iltapäivänäytöksessä ei ollut ihan koko katsomon täydeltä, mutta tunnelma oli hyvä. Takanani istui pikkupoika, joka eli kaksituntisen session alusta loppuun makean naurun säestyksellä. Myös orkesteri ansaitsee hienosta musasta erityismaininnan!
10-vuotiaiseen seuralaiseeni upposi eniten arvatenkin tämä  illan viimeinen esitys, jossa neljä brasilialaista surmanajajaa eli Diorios-ryhmä ajeli huimaa vauhtia metallisessa pallossa, jota kutsutaan nimellä "Globe of Death." Pallo on halkaisijaltaan neljä metriä, painoakin uhkeat neljä tonnia ja moottoripyörän  nopeus- se saattaa nousta jopa 80 km/h!

 !

Väliajan sateisesta säästä huolimatta iltapäivä sirkuksessa oli viihtyisä. 


 Kiitokset Sirkus Finlandialle monipuolisesta näytöksestä!

LÄHTEET: Sirkus Finlandia. [http://www.sirkusfinlandia.fi/] Luettu 02.08.2012.

Sirkusteltta [http://sirkusteltta.blogspot.fi/] Luettu 02.08.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti