sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Presidentillinen tervehdys

Kollega yllättyi iloisesti astellessaan viikolla töihin. Työpöydälle oli postiljooni tuonut kirjekuoren, jonka lähettäjä oli melkoisen yllättävä. Tasavallan presidentti! Kirje oli osoitettu 1. luokan oppilaille.


Kun kirjettä käänteli, löytyi takaosasta upea kohokuvioitu ja kullanvärinen Suomen vaakuna. 


Miksi moinen yhteydenotto? Juttuhan juontaa juurensa marraskuiseen tapahtumaan Kokkolan Rossossa, johon matkasin yhdessä kollegani ja luokallisen kanssa juhlistamaan kutsuvieraina sotiemme veteraaneille suunnattua Suomi 100-tilaisuutta. 

Tilaisuuden yhteydessä muistettiin myös  silloin vauvaa odottanutta presidenttiparia ja lähetettiin hänelle samanlainen neulepaketti kuin sotaveteraanit ja ekaluokkalaiset saivat. Pakettiin liitettiin mukaan myös oppilaidemme huolella tekemä suloinen kuvatervehdys tuleville vauvan vanhemmille. 

Kiitokseksi tästä muistamisesta saapui tämä korttitervehdys presidentti Sauli Niinistöltä. Ja juu - tietysti vauvan syntymän sekä vaalikampanjan jälkeen...

Kirje sisälsi avattavan valokuvakortin. Kortin kansiosassa oli kaunis kuva Sauli Niinistöstä ja Jenni Haukiosta. Tietysti mukana oli myös Lennu-koira. 


Kun kortin avasi, siellä oli teksti "Lämmin kiitos ystävällisestä tervehdyksestänne ja hienoista kuvista! " Allekirjoituksena "Sauli Niinistö."Oppilaat olivat ihan yhtä jännittyneitä kuorta avatessaan kuin opettajakin. Eihän tällaista ihan joka päivä satu! Luokka suorastaan pidätti henkeään, kun kirje avattiin. Jokainen oppilas sai kotiinviemisinä väritulosteen muistoksi ehkä elämänsä ensimmäisestä kirjeestä ja presidentin lähettämästä kortista. Hymy loisti kaikkien kasvoista. Olipa hieno ele presidentiltä.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti