sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Hollyhaka

Keväisen päivän innoittamana kuljin Suntin vartta. Siellä täällä oli vielä valkeita lumipälviä, mutta kesä kurkisti jo monesta kohtaa.  Hollihaan koulun  ja Suntin väliselle nurmialueella on  syksyn 2018  aikana rakennettu kivan oloinen olohuone kaupunkilaisille. Kaupunginosan nimi on Hollihaka, josta on amerikkalaisittain väännetty puistolle nimeksi HOLLYHAKA. Myös kyltin muoto noudattelee elokuvista tuttua Hollywood-kylttiä. Hauska idea!


Puiston viralliset vihkiäiset oli 3.9.-18 klo 18.00. 

Puistokokonaisuus on peräti kahden hehtaarin laajuinen. Puistoa oli visioitu - hieman vaatimattomampana -  jo vuosia, mutta varsinaisen onnenpotkun sille antoi 100-juhlavuotisvuottaan viettänyt Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr. Säätiö lahjoitti Kokkolan kaupungille 374 305 euron suuruisen lahjoituksen, joka oli suunnattu lapsille ja nuorille rakennettavaan puistoon.


                           




Puistoon on löydetty varsin monenlaista toimintaa. Omasta mielestäni se on saatu hyvin aktivoivaksi, se innostanee  monen ikäisiä toimimaan ja kokeilemaan.


 Skeittiparkki on luotu puistoon  pump track- radan  (=polkupyörärata) elementeillä.Tässä toki vielä hyvin talvisessa kuosissa.


Puistossa on myös kaksi graffittiteosta, jotka on toteutettu nuorten työpajan voimin. Isompi teos on osittain maassa maalattuna.


Ympyränmuotoinen kiipeilyteline houkutttelee kivalla muodollaan...


500 m mittainen luistelurata on muotoiltu F1-radan malliseksi. Toki sillä voi kesäaikana vaikka käveleskellä tai rulllaluistella...


Arboretumissa kasvaa  90 eri kasvi- ja puulajia. Tarkemman lajilistauksen voi lukea puistossa infokyltistä.  Osa puista on ns, kummipuita, joita on lahjoitettu puistoon. Esimerkiksi Anders Chydenius- säätiöllä ja UPM:llä on lahjoitettuna kummallakin oma puu.



Säänkestävä elektroninen peli on myös lajissaan jotain uutta. . Tämä näytti olevan suosittu. Kivasti yhdisti eri-ikäisiä pelaajia ainakin ohitse kulkiessani.


 Jäälauttoja muistuttava taideteos "Jäälautat"  on Pohjoismaisen taidekoulun opiskelijoiden  - Kirsi Julku, Johanna Juupaluoma, Katri Kassinen, Essi Pellikka ja Kaho Suzuki - suunnittelema. Veistokset lohkareet toimivat kätevästi myös pöytinä ja penkkeinä.


  Puistoon on löydetty varsin monenlaista toimintaa. Omasta mielestäni se on saatu hyvin aktivoivaksi, se innostanee  monen ikäisiä toimimaan ja kokeilemaan.


 Dj-pöytään voi kytkeä oman puhelimensa ja kajareista kaikaa omaa musaa. Tämä laite kestää myös talvikelit ja kuuluu olevaan ainoa Suomessa! Ohikulkiessani sillä oli koko ajan käyttäjiä.






 Oranssiin kaareen voi ladata pelejä. Tähän en ennättänyt sen tarkemmin käydä tällä kertaa tutustumassa lähemmin.


Grillipaikka näyttää ohi kulkiessa houkuttelevalta savuineen. Joku on juuri poistunut griillaamasta. Mainio idea puiston yhteyteen. Voi tuoda omat eväät mukana.


Amfiteatteri lavoineen. Tälle on  visioitu käyttöä esim. koulujen oppitunneille. Kyllä tämä kieltämättä sopisi vaikkapa 5. luokan historiajakson yhteyteen mainiosti luokan kanssa  havainnoitavaksi, kun käsitellään amfiteattereita sun muita. Niin ja tietysti draamaan tai musiikkikasvatukseen...

Puisto tullee vielä täydentymään esim. qr-koodeilla ja onpa sen läheisyyteen suunniteltu monenlaista täydennystä tulevaa Kokkolan juhlavuotta ajatellen Suntin kunnostustöiden yhteydessä...

Se ainakin on varmaa, että vessahädän vuoksi, puistosta ei tarvitse kotiin kiirutaa - puiston reunaan on pystytetty myös yleisökäymälä!:))



Ehdoton suositteluni puistolle - tänne voisin viedä aurinkoisena päivänä vaikka kesävieraani!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti