lauantai 10. lokakuuta 2020

Kiven päivänä

Lomalomaloma, eikä mulla oo mitään muuta suunnitelmaa koko viikoille kuin viedä haudoille talvikukat ja hoitaa pikkuepeliä.:) 

Meiltä lähti isompi miesväki hirvijahtiin.   Kävin nuorimmaisen herättämässä aamukuuden jälkeen ja hyvänmielenpuuskassa keitin hänelle kahvitkin valmiiksi termariin. Aamu-uniselle melkoinen voimannäyte...:) Tänä vuonna on paljon vähemmän hirvilupia kuin miesmuistiin. Saa nähdä, saavatko edes kaikki luvat käytettyä...

Tässä alla kuva kolme vuotta sitten - vanhempi poikani sai  silloin aika hienon täysosuman. Sarvetkin kunnostetiin ja toimivat tätä nykyä hänen hänen autotallissaan  naulakkona.:)


Äsken  viestittelin jahtiporukalle - eivät ole tänään saaneet vielä ensimmäistäkään sarvipäätä kumoon. Jopas nyt...No, tuntui heillä  olevan ihan kiva fiilis kuitenkin. Istuvat tällä hetkellä kodassa ja käristävät makkaraa. 

Pyysin poikaa lähettään mulle jonkun kuvan jahdista. No tää kuva tuli - on siellä kauris, kun tarkkaan katsoo. Toinen mahdollinen kuvattava ois kuulemma ollut hiiri, joka sipsutti hirvitornin alta. Muuta ei  kuulemma oo kuvattavaa ollut...


Blogisti M. Kivi kuuntelutti Aleksis Kiven päivän kunniaksi pikkuepelillä ikivanhaa tallennetta yhdestä maailman kauneimmasta laulusta. Oravan laulu, jossa on kansalliskirjailijamme sanat ja melodia Aapo Similältä.


Tallensin tuon laulun muuten päivälleen  kymmenen vuotta sitten. Rakkaita muistoja - tallenteessa on upea syysmyrsky takapihan metsikössämme, taustalla haukkuu oma hallin hampaamme - silloinen pystykorvamme Humppa ja vasaran pauke kuuluu nuorimmaiseni majaleikeistä...äänitys on huono, kun tarkoituksellisesti halusin tuulen suhinan nauhalle mukaan. 

 Laulu ja soittokin ex tempore syysmyllerryksessä hoilattu, mutta pikkuepeli haluaa kuunnella sen uudestaan ja uudestaan..) Kuinka äkkiä aika rientääkään...Enpä oo tuota vuosiin katsonutkaan ja nyt kun katsoin, niin vähän oikein hämmästyin, kun  Youtubessa sitä on vuosien aikana kuunneltu  94641 kertaa!




"Siellä torkkuu heiluhäntä
 akkunalla pienoisella, 
linnut laulain taivaan alla 
saattaa hänen iltasella 
unien Kultalaan. "
-Aleksis Kivi-

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa olleen tuottoisa reissu ja hauska idea tehdä sarvista naulakko. Haluaisimme myös kotiimme sarvitrofeen, mutta emme metsästä. Voisikohan sellaisen tehdä esimerkiksi kolariin joutuneen eläimen sarvista. http://www.hohkuri.com/

    VastaaPoista
  2. Hei, Joa,
    kyllä se kolaroidustakin pitäis onnistua, jos vaan sarvet ei oo vaurioituneet. Melkoinen episodi kyllä sarvien valmistus...Siippani teki nuo kotona. Piti olla suht iso metallitynnyri, johon sarvet mahtui kokonaan veteen. Niitä keitetään tunteja, jotta lihat ym kaikki irtoaa. Sitten uittaa peroksidissa kauan, että kallo sarvien välissä valkaistuu...:)
    Kiviminna

    VastaaPoista