torstai 28. kesäkuuta 2012

Kävellen Kokkolankin kautta


Alkuviiikosta luin paikallislehdestä, kuinka venäläinen shakkivalmentaja, Vladimir Ponomarev, toteuttaa unelmaansa kävellä halki universumin. Artikkelissa luki, että 52-vuotias mies saavuttaisi Kokkolan ilmeisesti keskiviikkona...

Torstai-iltana  esikoiseni  soitti, että jos haluan bongata sen maailman ääriin kävelijän, niin kannattaisi hetimmiten suunnata kulku 8-tien liepeille... Hän oli juuri ajanut miestä vastaan pyörätiellä.

Ja tuumasta toimeen!  Kävelijän reitti kulki siis aika lähtä kotiamme. Kulkija oli helppo tunnistaa isosta plakaatista kärrynsä päällä "On foot across The Universe!!" Kello 18.58  mies ohitti Neste Alikorpilahden, jossa hän tyynesti pysäytti kärrynsä pyörätielle ja tipautti täysin palvelleen kulkupelinsä renkaan  pihapiirin roskakoriin... Poika sanoi jälkeenpäin, että rengas veteli viimeisiä, kun hän ohitti kulkijan; vaapui puolelta toiselle ja oli  jo irtoamaisillaan...


Juuri kun Ponomarev tuli kärryineen esiin, kuului radiostani kuin tilauksesta Hectorin Mandoliinimies: "...Minä mandoliinin rinkan päällä saan kulkemaan...":) Ihan mandoliinia ei tämän kapsäkin päällä näkynyt, mutta monenlaista muuta sen sijaan.

 Ponomarev on kotoisin Volgan varrelta Saratovin kaupungista. Miehen unelma kiertää eri maissa on lähtöisin lapsuudesta, jolloin suljetun Neuvostoliiton kasvatti haavili ulkomaille pääsystä. Suomi on  jo 21. maa kierroksella.  Viimeisen kahdeksan vuoden aikana taakse on jääneet esimerkiksi Saksa, Norja, Englanti, Itävalta, Laos, Kazakstan, .. Seuraava kohde lienee Japani...Ponomarevin matka rajan yli kulki  bussilla Pietarista Lappeenrantaan 1.6.2012. Sen jälkeen hän on kulkenut Kouvolan kautta Helsinkiin ja sieltä Turun, Rauman  (17.6.) ja Vaasan  (25.6.) kautta kohti pohjoissuomea. Pohjoisin etappi Suomessa tullee olemaan Rovaniemi, josta kulkija kääntää kärrynsä kohti Mikkeliä ja kotimaata. Venäjän passi mahdollistaa  korkeintaan 90 vuorokauden matkan Suomessa. Matkavauhti on noin 40 kilometriä päivässä.


Kulkijalla on mukanaan työntökärryissä monenlaista tarpeellista; teltta, vettä, sateenvarjo, ruokatarvikkeita, spriikeitin... Kärryn päällä komeilee pieni maskottinalle ja paljon valokuvia. Miehellä on seuranaan myös pieni radio...


Yönsä mies viettää telttaillen matkan varrelle sattuvissa sopivissa metsiköissä. Suomessa niitä onneksi löytyy...kuten puhdasta vettä - ja hyttysiäkin... Onnea matkalle  ja unelman täyttymiselle!

LÄHTEET: Jalan ympäri universumin [http://www.ls24.fi/raumajaalue/jalan_ymp%C3%A4ri_universumin_3651538.html] Luettu 28.06.2012.

Vladimir matkaajalkaisin ympäri maailmaa, perjantaina Lappeenrannassa [http://www.esaimaa.fi/Online/2012/06/01/Vladimir+matkaa+jalkaisin+ymp%C3%A4ri+maailmaa,+perjantaina+Lappeenrannassa/2012113531715/4] Luettu 28.06.2012.

Universumin ympäri kävellen. Keskipohjanmaa-lehti. 26.06.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti