keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Lahdenperän uimaranta

Tänään on tutustumisvuorossa toinen Kokkolan virallisista uimarannoista. Lahdenperän uimaranta sijaitsee Lahdenperäntiellä, Ykspihlajan kaupunginosassa, noin viitisen kilometriä keskustasta Pietarsaaren suuntaan uudehkon asuinalueen kupeessa.Lämpiminä kesäpäivinä rannalla kuhisee uimareita.
Myös tällä uimarannalla on valvonta kesäisin.Ranta soveltuu hyvin myös lasten uimapaikaksi.Alueella on pukusuojat sekä wc-koppi.
Taaempana kuvassa näkyy Friisinsaari, jota parhaillaan kunnostetaan ulkoilukäyttöön.
Alueen vieressä on ns. Potinranta, jossa on iso nurmialue penkkeineen. Rannan tuntumassa menee kiva kävelytie.

Maaperä alueella on luonnostaan hiekkaista.


LÄHTEET: Uimarannat, maauimalat [https://www.kokkola.fi/liikunta/uimarannat/fi_FI/uimarannat/] Luettu 24.06.2012.

2 kommenttia:

 1. Tuttu alue lapsuudesta asti, rautatie tuli pistoraiteina mereen lahdenperän rantoja myötäillen, Junat toivat puutavaraa, joita sitten käsivoimin purettiin vaunuista mereen. Hinaajat sitten lauttoina vievät satamaan, laivat odottivat retillä, usein viikkojakin. Kesäisin oli kulkujätkiä töissä, parkkuu hommissa.Keväisin miehet tervasivat veneitä, jotka sitten oli apuna kun venemiehet ja hinaajat veivät satamaan lauttoja. Vanhemmillani oli myös vuokrattuna rantaniityt, missä kesäisi oli lehmät laitumella. Paljon lapsuuden muistoja sisältyy lahenperän rannoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Jairi,
   ja kiitos kovasti muisteluksistasi! Ne ovat arvokkaita. Seutu on muuttunut paljon. Pihlajassa on niin tavattomasti historiaa ja ainutlaatuisia tapahtumia, että kun vain aikaa olisi, kirjoittelisin niitä tänne mielellään.

   Poista