lauantai 14. heinäkuuta 2012

Presidenttipari virallisella vierailulla Kokkolassa


Jokunen päivä takaperin paikallislehdessä oli ilmoitus, jossa kehotettiin kokkolalaisia liputtamaan 14.7.2012, koska Suomen presidenttipari saapuu tällöin viralliselle vierailulle Kokkolaan.
Vierailu oli tuoreen presidenttiparin ensimmäisiä virallisia vierailuja. Tätä ennen presidentti on vieraillut ainoastaan synnyinkaupungissaan Salossa sekä saamelaiskäräjillä.

Presidentti  Sauli Niinistö puolisonsa Jenni Haukion kanssa saapui Kokkolaan helikopterilla. Laskeutumispaikkaa ei julkisesti  ilmoitettu. Yleisön ilmoille presidenttipari saapui Kokkolan kaupungintalon edustalle suunnitelman mukaisesti lauantai-iltapäivänä 13.30. Ja tietysti alkoi sataa juuri ennen h-hetkeä. Kokkolan Nuorisosoittokunta oli jo tälläytynyt valmiiksi kaupungintalon edustalle, mutta joutui sateen vuoksi siirtymäään juoksuvauhtia  katoksen alle ...Orkesteria johti Pasi Ojala,.


Asiaan kuului tietysti kukkaset...


Musiikin jälkeen... Niinistö ja Haukio sekä vierailua organisoinnut Bjarne Kallis.


Matka jatkui Kauppatorille, jossa yleisöä oli paikalla runsaasti.Kauppatorilta käveltiin läheiselle  Mannerheiminaukolle. Niinistö huudahti nauraen kadun varsilla taputtaneille ihmisille "Anteeksi, että toimme sateen mukanamme!"Raatihuoneelle oli järjestetty virallinen esittely. Paikalle oli kutsuttu viitisenkymmentä vierasta; kaupungin luottamusmiehiä, maakuntavaltuuston ja seurakunnan edustajia, luottamushenkilöitä...Ohjelmassa oli ainakin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Bjarne Kalliksen sekä kaupunginjohtaja Antti Isotaluksen puheet. Paikalla oli myös todistetusti mies kitaransa kanssa:)


Virallinen tilaisuus  Raatihuoneella päättyi hieman ennen klo 15, tällöin  Niinistö astui ulos median eteen tentattavaksi.Tässä vaiheessa aurinko hymyili ja ihmiset seurasivat tapahtumaa innokkaina...Paikalla oli useampi sata ihmistä.


Niinistön toive  vierailulle oli ollut, että suuri osa ohjelmasta olisi muuta kuin sisätiloissa oleskelua. Pihassa odotti varuiksi pikkubussi,mutta presidenttiparin toivomuksesta kierros Neristaniin, Kokkolan vanhaan kaupunkiin tehtiin kävellen.

Vanha kaupunki kätkee paljon tarinoita sisäänsä. Tässä kuunnellaan tarinaa Brita Johanna Ahlbäckistä -  Runebergin Lotta Svärdin esikuvasta  Vänrikki Stoolin tarinoissa. Ilmeisestikin asia oli kiinnostava presidenttiparille, onhan Haukion isotäti toiminut muonituslottana...
Vanhassa kaupungissa on myös kauniita sisäpihoja ja puutarhoja. Tässä vieraat pääsivät tutustumaan yhteen niistä.


Maamme äiti on erittäin edustava! Yllään hänellä oli vihreää ja lilaa kukkakuosia sisältävä pitsikäs, musta mekko. Yläosassa oli musta bolero ja jalassa mustat ja sirot avokkaat.Vanhassa kaupungissa riitti paljon katseltavaa- ja nimikirjoitusten metsästäjiä:)
Lopulta presidenttipari saapui Englanninpuistoon.
Puistossa käytiin katselemassa sotasaaliiksi aikoinaan englantilaisilta saatua barkassia.Kävelyretki päättyi hieman ennen klo. 15.30. Tasavallan presidentti puolisoineen ja adjutantteineen nousi pikkubussiin, josta kiertoajelun jälkeen illemmalla he suuntasivat Seinäjoen tangomarkkinoille.


Kokkolalaiset jäivät puistoon vilkuttamaan:)LÄHTEEET: Helikopteri tuo Jennin ja Saulin. Keskipohjanmaa- lehti. 13.7.2012.

Tasavallan presidentti oli odotettu vieras.[http://www.kp24.fi/uutiset/309947/Tasavallan-presidentti-oli-odotettu-vieras] Luettu 14.7.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti