keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Punakallio -uimaranta Kokkolassa

Jaakon päivän kunniaksi tänään uima-aiheinen  postaus. Perinnetiedon mukaan Jaakko heittää veteen kylmän kiven juuri 25.7...

Tämänkertainen iltaretkeni suuntautui Trullevin niemellä sijaitsevalle Punakalliolle.

Punakallio lasketaan kuuluvaksi ns. pieniin yleisiin uimarantoihin, joissa on alle 100 kävijää / päivä.


 Matkaa pohjoiselta ohikulkutieltä, eli ns. Pietarsaareen menevältä tieltä on Punakalliolle  vajaat kuusi kilometriä. Reitti Trulleviin kulkee Halkokarin kaupunginosan sivuitse .Pohjoiselta ohikulkutieltä Halkokarin asutusalueen risteyksestä löytyy viitoitus alueelle. Reitti kulkee  hiekkatietä kohti Trullevia.

Alueella on autoille soveltuva parkkipaikka.Parkkipaikalta kulku uimarannalle tapahtuu metsän siimeksessä kulkevaa hiekkapolkua pitkin. Polku on muutaman sadan metrin mittainen.
Alueen tuntumassa on myös patikointireittejä.  Länsirannalla sijaitsevan  uimarannan seutu on   pääosin kallioaluetta. Uimarantaa saartaa suojainen metsikkö.
Metsikön ja meren välissä on pienehkö kaistale hiekkarantaa.
 Uimarannan vieressä olevilla kallioilla on kiva paistatella päivää. Sieltä on myös hyvät näköalat Kaustarinlahdelle sekä avomerelle päin.
Punakallioilla on pukukopit miehille ja naisille erikseen, tulentekopaikka,  ja kompostikäymälä. Alueen laitamilla ja rannassa  on jonkin verran kivikkoa.
 Itse ranta on  matalahko.


Virallista uimavalvontaa alueella ei ole, pelastusrengas löytyy rannasta. Uimarannan vieressä kallioilla  metsän kätköissä voi myös istuskella ... Näyttää olevan rakastavaisten kuherruspaikkanakin suosittu -ainakin kuvaushetkellä nuori pariskunta istuskeli siellä pusutellen...

LÄHTEET: Uimarantaluettelo [https://www.kokkola.fi/terveys/ymparistoterveydenhuolto/uimaveden_valvonta/uimarannat/fi_FI/uimarantaluettelo/] Luettu 25.07.2012.

Uimaranta Punakalliot [http://tekninen.kokkola.fi/kaupunkiymparisto/ymparisto/ulkoilureitit/taukopaikat/index.asp?p=nuotiopaikat] Luettu 25.07.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti