maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lomaa ja juhlaa

Lomalomaloma, jee!
Nyt jos koskaan loma on paikallaan. Takana on aika rankka alkuvuosi. Minun työssäni loma alkaa aina juhlaan huipentuen. Mikä olisikaan mahtavampaa ja konkreettisempaa: lapsia kiiltonahkakengissään, hameen helmat heiluen ja rusetit keikkuen, kauniita lauluja laulellen. Kevään juhla kulminoituu vihreissä puissa, lämmössä ja auringonpaisteessa.
Ennen ja jälkeen kevätjuhlan rehkin toden teolla siskontytön lakkiaisiin voileipäkakkuja duunaillen. Lauantai oli muutoinkin enemmän kuin kiireinen. Ensin töihin. Sitten kakkujen koristeluun ja niiden  paikalleen kuljettamisen jälkeen pikapikaa ensin kummipojan lakkiaisiin. Loppupäivä meni sitten toisissa juhlissa. Sukulaisia (siis minun todella pientä sukuani...) oli ihana tavata. Kaikki asuvat liian  kaukana, jotta tulisi tavattua usein.
Juhlissa oli iloinen mieli. Koulua oli käyty tosissaan ja palkintona olikin  hienot todistukset. Siskontyttö on kyllä nähnyt vaivaa todistustensa eteen...Nyt oli aika juhlia ja katsoa eteenpäin. Kirjoitusten aikaan kerroin hänelle, kuinka huoleton koululainen tätinsä aikoinaan oli. Tyttö katsoi hämmästyneenä...Sain takaisin lohduttavan toteamuksen "Tiedän, että olisit kyllä pystynyt parempaankin.":/  Mutta iloitaan nyt siitä ainakin, että suvun nuorempi vesa on oivaltanut vähän tätiänsä aikaisemmin opiskelun hienouden.

Onpa tylsän yksioikoiset numerorivit:)))
Toivotaan, että jokainen nuori opintietään nyt  pian aloitteleva löytää sen oman, itselle parhaimman paikan  niin opinnoissaan kuin elämässään.
Suven suloista kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti