lauantai 3. syyskuuta 2016

Keskiaikapäivien 2016 kuvasatoa

Kuvatervehdyksen muodossa piipahdetaan tällä kertaa Kokkolan kesiaikapäivien 2016 tiimoilla. Ilma suosi tilaisuutta kerrassaan. Mikäs sen ihanampaa kuin katsella tapahtumia aurinkoisessa syyssäässä...

Rohan tallit loisti taas esityksellään ja oli edellisvuosien tapaan melkoinen yleisömagneetti kahdella esityksellään. Tällä kertaa aikaisemmasta poiketen oli paikan päällä tapahtuva juonto. Erityiskiitos jälleen erinomaisesta äänentoistosta, värikkäästä ja hyvin hiotusta esityksestä, pukuloistosta sekä hyvästä etukäteissuunnittelusta.

 
Loitommalla tarjoiltiin kesiaikaisessa hengessä sekä mielen, sielun että ruumiin ravintoa. Erityiskiitosta saa useiden kojujen kaunis sommittelu ja myyjien pukeutuminen keskiajan henkeen.

Tapahtumassa oli myös kiinnostavia oheistapahtumia. Lapset pääsivät testaamaan taitojaan lasten turnajaisissa. Palkkioksi saatiin ritarikirjoja.


KH Renlundin museon  taidonnäyte oli mm.  hieno puujalustalla ollut maalaus, jossa saattoi ottaa ritarihenkeen lavastetun kuvan kasvoistaan hienon taustan kera.

Keskiaikahenkistä  musiikkia pääsi kuuntelemaan kirkon pihanurmella. Olisin suonut kyllä, että tällaisia kokoonpanoja alueella olisi nähty enemmänkin ja etukäteismainonnan kera!Käsityöpajoissa oli monenmoista taitoa. Tässä yllä esillä jonkinlainen ryijyn valmistus.

Sokerina pohjalla pääsin jo toisen kerran osalliseksi Raul Pohjosen asiantuntevasta väriluennosta Kaarlelan kirkossa. Tämä oli jatketta edellisvuoden aiheelle. Tästä taitaa myöhemmin tulla oma erillinen postauksensa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti