”Jos on luu luiskahtanut, siinä luuta luiskahuta.
Jos on liha liikahtanut, siinä lihaa liikahuta.
Jos on jäsen järkähtänyt, siinä jäsentä järkähytä.”
-ote Kalevalan 15. runosta-
Kalevalanpäivän kunniaksi tarjoan tuhdin tietopaketin kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Sisareni liputtaa perinnehoitojen puolesta ja lahjoittaa teille mahtaville lukijoilleni huikean arvonnan ja yhdelle onnekkaalle voiton!
Voit voittaa yhden kalevalaisen jäsenkorjaushoidon pian - kuinkahan monenteen (!) - ammattiinsa valmistuvan sisareni tekemänä. Lue arvonnan säännöt ja osallistu. Arvonta-aikaa on viikko, torstaihin 7.3.2019 klo. 18.00 saakka.
Muutama vuosi sitten selkäni tuli äkillisesti kipeäksi. Siis todella kipeäksi. Kesäloma oli lopuillaan ja työt alkamassa. Tajusin, että sillä selällä ei töihin mentäisi. Siskoni vinkkasi mahdollisesti vaivaani tepsivästä hoidosta. Epätoivoisena, tiedättehän, on valmis kokeilemaan vaikka mitä. Se oli ensikosketukseni kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Vaiva helpotti ihmeekseni pari päivää käsittelyn jälkeen. Olin hurmiossa!
Minulle kävi itse asiassa taivaallinen tuuri, sillä siskoni innostui pian tämän jälkeen opiskelemaan alaa omien hyvien kokemustensa vuoksi. Pääsin useampia kertoja hänen kolmivuotisten käytäntöpainotteisten monimuoto-opintojen aikana hoitokäsittelyyn - ja selkäni kiittää edelleen!
Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, joita kuvakielellä esiintyy myös Kalevalassa. Se on hoitomuotona perinteeseen tukeutuvaa, mutta myös tieteeseen pohjautuvaa. Hoito tehdään täysin käsillä ja se on kudoksia kunnioittavaa. Kalevalainen jäsenkorjaus ei satu, käsittely tehdään asiakkaan ehdoilla kehoa kuunnellen.
Kansanlääkintäseura ry toimintaan keskeisesti vaikuttaneet mestariparantajat Olavi Mäkelä ja Pentti Penttilä aloittivat jäsenkorjausosaamisen kehittämisen jo 1960-luvulla. Ensimmäiset tieteelliset julkaisut tehtiin 1980-luvulla lääkäri Antti Hernesniemen toimesta. Mukana mestariparantajien hoitojen tutkimisessa oli myös lääkärit Valto Räsänen, Nina Zapoudina sekä professori Osmo Hänninen.
Vuonna 2005 Kalevalainen jäsenkorjaus ja kalevalainen jäsenkorjaaja- ammattinimike EU-nimisuojattiin potilasturvallisuuden takaamiseksi ainoastaan Kansanlääkintäseura ry:n / kalevalaisen kansanparannussäätiön käyttöön. Läheltä seuranneena täytyy todeta, että koulutuksen läpikäyminen toisen työn ohessa vaatii päämärätietoisuutta, aktiivisuutta, sitkeää osallistumista opetusviikonloppuihin ja vähintään 300 tehtyä ja dokumentoitua hoitokertaa koulutusaikana sekä näyttötutkinnon ja kirjallisen päättötyön. Ihan tuosta noin vaan tätä ammattinimikettä ei saa käyttöönsä! Se takaa myös hoidon laadukkuuden.
Kalevalainen jäsenkorjaushoito on kehon mobilisaatiohoito. Hoitoon tullessa asiakkaalta selvitetään aikaisemmat sairaudet, leikkaukset, loukkaantumiset ja kipukohdat. Hoitaja havainnoi kehoa, sen asentoja ja muutoksia. Samalla suljetaan aina pois mahdolliset hoidon estävät syyt tai rajoittavat tekijät.
Kalevalaisen jäsenkorjauksen ideana on, että kehoa hoidetaan kokonaisuutena. Tämä kuulostaa loogiselta jo ihan maalaisjärjellä ajateltuna, onhan ihminen aina osiensa kokonaisuus. Koko keholle tehtynä hoito parantaa liikkuvuutta, vaikuttaa lihaksia ja kalvorakenteita avaavasti ja elvyttää samalla erilaisten kudosten ja aineenvaihduntajärjestelmien sekä hermojen toimintaa.
Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu kudosten mobilisointiin, nivelpintojen saattamiseen kohdalleen sekä kalvorakenteiden avaamiseen kudosnesteitä hyödyntäen. Hoidossa käytetään hyväksi kehon omia liikeratoja. Noin puolitoista tuntia kestävä hoito aloitetaan jalkapohjista edeten vartaloa ylöspäin aina päälakeen saakka. Osan hoitoajasta asiakas on makuulla hoitopöydällä, selkä käsitellään istualtaan.
Lempeä mobilisaatiohoito ilman rusauttelua kohdistuu jänteisiin, lihaksiin ja niiden lähtö- ja kiinnityskohtiin sekä nivelsiteisiin ympäröivine sidekudoksineen. Hoito vaikuttaa myös hermotoimintaan elvyttävästi ja muiden elinjäjestelmien aineenvaihduntaan.
Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia esimerkiksi seuraavissa vaivoissa:
-lantiokorin vinoudesta johtuvan jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa
-kasvukipujen hoidossa
-nivelten, kuten nilkan ja polven virheasentojen korjaamisessa
-kantapääkivun hoitamisessa
-jäätyneen lonkan/ -olkapään hoidossa
-lihasperäisen skolioosin hoidossa
-iskiaksen ja iskiastyyppisten vaivojen hoidossa
-TOS –oireiden (yläraajan kiputilat) hoidossa
-tenniskyynärpään ja rannekanavan oireyhtymän hoidossa
-asentohuimauksen, migreenin ja pääkipujen hoidossa
-ryhtivirheiden aiheuttamassa lapsettomuudessa
-vauvojen ”koliikkikivuissa” ja suoliston häiriötiloissa
Ja nyt arvonnan sääntöihin:
Palkintona yksi kalevalainen jäsenkorjaushoito, joka toteutetaan Kokkolassa (keskustasta n. 2 km) "kisälli - sisareni" toimesta.
Arvonta-aikaa on viikko, torstaihin 7.3.2019 klo. 18.00 saakka.
Osallistut arvontaan blogini kommenttikenttään kirjoittamalla; selvällä nimimerkillä JA sähköpostiosoitteella, jossa olet aktiivinen. Sähköpostittomat kommentit eivät valitettavasti ole mukana arvonnassa! Huom! Yksi arpa/sähköpostiosoite. Sp-osoitteita ei käytetä muuhun kuin tähän arvontaan!
Kerro kommenttikentässä mieluusti mahdolliset kokemuksesi tai mielipiteesi kalevalaisesta jäsenkorjauksesta sekä mielenkiintosi hoitoon pääsystä.
Jos voitto sattuu kohdallesi, otan sinuun ensin yhteyttä sähköpostitse. Sen jälkeen sinun tulee ottaa yhteyttä minuun muutaman päivän sisällä yhteydenottoni jälkeen (viimeistään ma 11.3. klo 18.00 mennessä). Annan sinulle paluupostina yhteystiedot hoitoajankohdan ym. sopimiseksi.
Lisään voittajan nimimerkin postaukseen voittajan otettua yhteyttä minuun. Mikäli voittajaa ei tavoiteta määräaikaan mennessä, arvotaan uusi voittaja ja ilmoittautumaton menettää palkintonsa seuraavalle onnekkaalle.
LÄHTEET: Kalevalainen kansanparannussäätiö. Jäsenkorjaus. [https://kalevalainen.fi/perinnehoidot/jasenkorjaus/] Luettu 25.2.2019.
Kansanlääkintäseura Ry. Ryhtivirheet tasapainoon - kivut hallintaan. [http://www.kansanlaakintaseura.fi/] Luettu 25.2.2019.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti