keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kokkolan kukkaloistoa

 
Kokkolan kaupungin keskustassa kävellessä ei voi olla ihastelematta kaupungin puutarhan kukkaistutuksia! Joten kiitokseksi tästä silmänilosta vähän hehkutusta kukkaloistosta vastanneelle puutarhaosastolle:)
 
Tällä kertaa rajasin pois varsinaiset puistojen kukkaistutukset, vaikka niissäkin olisi riittänyt silmänruokaa kylliksi. Poimin kävelyreittieni varsilta kauniita kukka-asetelmia...Alkupään kuvat on kuvattu kesäkuun alussa, loppuosan heinäkuun aikana. Ihan aina ei ole ollut kamerakaan mukana kulkiessani, joten jokunen hyvin kaunis sommitelma taisi jäädä kuvaamattakin...
 
Yksinkertaisesti erivärisiä orvokkeja ja jotain riippuvaa lisukeena...
 
 
Huvitti...Mannerheiminaukiolta kuvauskierrokselle lähtiessäni edessäni tepasteli nuori  ulkomaalainen tyttönen, joka kulki läpi kaupungin lähes samaa reittiä kukkaloistoa kuvaten:)


Kokkolassa on kävelykadulla useita tällaisia kukkapyramideja. Niitä löytyy monen värisinä sommitelmina. Tässä alkukesästä otetussa kuvasta näkyy vielä hyvin idea, miten kukat on istutettu...Alla olevassa kuvassa huomaa, miten kesä on tehnyt tehtävänsä ja rehevöittänyt pyramidin täydellisen  kylläiseksi!Kävelykadulla on myös amppeleissa huojuvia kukkaia...


 
Kaupungilla on vuoden 2011 asuntomessuista lähtien  hyödynnetty istutuksissa puolikkaita tervatynnyreitä, jotka on varta vasten rakennettu kukille. Kokkolallahan on pitkät perinteet tervakaupunkina.
 
Esikuvana ja mallina  tynnyrille on ollut joltain vintiltä  löytynyt vanha tynnyrinpuolikkaan muotoinen kukka-astia...
 
Tynnyrinpuolikkaat ovat rakenteeltaan kevyehköjä ja siirreltäviä, mutta silti tukevia ja näyttäviä. Astiat myös tuoksuvat tervalle, jos niitä tarpeeksi läheltä nuuhkaisee:) Tynnyreihin on rakennettu altakastelusysteemi, mikä helpottaa kovasti kukkien kastelua!
 
Alapuolen kukkaistutus on torilta.
 
 
Seuraavat kukat ovat kaupungintalon pääoven edustalta.

 
Nämä alla olevat  pari kuvaa  ovat puolestaan Tehtaankadun kävelykatuosuudelta isommista sommitelmista.
 


 

 
Kiva, että asetelmia on useammanlaisia. Näissä näkyy hyvin istutusten suunnittelijoiden ammattitaito...


Ensi kesäksi taidan omiinkin kukkaistutuksiin hyödyntää amppelimansikkaa!
 

 
Tässä valkea kukkapyramidi. Näitä löytyy myös monenvärisenä coktailina..... 
Tervatynnyrin vierustalla tervatynnyrin muotoinen penkki...Tästähän ei puuttuisi, kuin että penkille istahtavalle  tarjoiltaisiin pieni tervasnapsi:))) Vink, vink...

 
Tässä vähän perinteisempi kukka-astia...Lisää vaaleanpunaista...
 
Jos kysyttäisiin, mikä on kaunein somitelma, en osaisi vastata...
 
 
LÄHTEET: Kaupungin messuilme syntyy pienillä resursseilla [http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1180/260285/kello3.swf] Luettu 31.7.2013.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti