sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Venetsialaisjuhlinnassa 2013

Olipa taas se aika vuodesta, jolloin Kokkolassa heitellään jäähyväisiä huvilakaudelle. Viime vuosina tämä  venetsialaisjuhlintana tunnettu perinne on rantautunut mereltä mantereellekin.
Omaan elokuun viimeiseen viikonloppuun kuuluu perinteisesti mökkeilyä veden äärellä.

Moni mökitön tai modernimpaa  huvilakauden päättäjäistä haluava löytää Kokkolassa tiensä torille venetsialasviikonloppuna. Torilla on ilmaistapahtumia koko viikonlopun...

Minä päätin rikkoa tapojani ja piipahtaa perjantai-illan alkajaisiksi torilla makustelemassa illan tunnelmaa. Iltaa  mainostettiin paikallisten kykyjen iltana.

Illan aloitti iltakuudelta Samba el Gambo. Sambassa rytmin ja liikkeen lisäksi kiehtovaa katsella värikkäitä asuja...

 
Sambarummut ovat itselleni ohittamaton ihastelun paikka, kuten kaikki muukin kilisevä ja kaliseva rytmisoitin...

 
Juontajien vaihto vuosikymmenten urakan jälkeen; Lasse Lehmus siirsi juontokapulan nuoremmille...


Taikuri Kim Wist esiintyi lavalla pariin otteeseen...


Sambaopetusta yleisölle. Nuorimmaisenikin jalka alkoi tässä jytkeessä vipattamaan. Takanani olevat mummot naureskelivat "onpa suloinen poika:))

 
Värikkäät soihdut  somistivat lavan reunaa. Illan hämärtyessä  niistä muodostui kaunis tulikuja.


Terassikilpailun voittajan julkaisu. Eka palkinto meni Rossolle, muut sijat   Pedrinakseen, Vohvelikahvilaan ja Wanhaan lyhtyyn.Pihlajasta tuli Ultra Bra...
Tähän kokoonpanoon kuului Voxpihlaja...
...ja Ykspihlajan Työväen soittajat...


 
 ...johtajanaan Heli Uusimäki...


Yleisöä pakkautui tämän konsertin aikana torille paljon. Vieressäni kuulin jonkun toteavan "tämähän on hyvä!"
 
 Meno oli letkeää ja Ultra Bran aikaiset biisit tulvivat tunnin rupeaman ajan mieliin ...

Olen käynyt kuuntelemassa samansisältöisen esityksen  viime vuonna, mutta oli kiva fiilistellä se uudelleen. Soolo-osuudet toivat esityksiin kivaa väriä.
 
 
 
Ja valaistus loi tietysti värivaloineen oman tunnelmansa.
 
 
 
Torialueen kulmauksessakin tapahtui. Siellä oli esillä  Design kasvihuone; Pop up-myymälä, jossa oli tarjolla paikallisten yrittäjien tuotteita.

 
Kaupungintalolla puolestaan jonotettiin  alle 18-vuotiaaille suunnattuun discoon.

 
Valitettavasti jouduin poitumaan torilta  jo  iltayhdeksältä.
Lepparibändini Guardia Nueva joukkoineen jäi tällä kertaa näkemättä. Olin nimittäin luvannut huolehtia puusaunan lämmityksestä...Ja saunan lämmityksestähän ei voi tinkiä:)

Lauantaiaamuna pyöräteillä näkyi huisisti väkeä. Venetsialaismaratonin nimissä siellä juoksahtelivat.Mökkeilyä meren rannalla ei  kauniilla ilmalla voita mikään! Lauantaipäivä oli upean aurinkoinen ja virittelin lepotuolin rantakallioille. Teille rohkenen paljastaa, kuinka kävi -heräsin aurinkoon uuvahtaneena omaan kuorsaukseeni:) Oli ihan pakko vilkaista ensi töikseen ympärille joka suuntaan, että kuulikohan kukaan:/

 
Pieni luontobongari sisälläni innostui taas  kerran luonnon helmassa kovasti. Rantakoivuun suhahti jotain isoa juuri kun olin vaihtamassa shortseja terassilla ylleni. Sieppasin pikapikaa takan päältä kameran ja housut vasta puoliksi päälle puettuna säntäsin zoomailemaan...
 
Lintu varmaan järkytti moisesta  puolipukeisesta luontokuvaajasta sen verran paljon, että pääsin sitä tosi lähelle! Kanahaukkahan se oli - tiiraili rannan tuntumassa olevaa kuollutta lokkia niin tiiviisti, ettei piitanut minusta mitään!Paras hetki  merellä on ehdottomasti äänetön ja rauhoittava  ilta-auringon lasku. Soutelin ees ja taas vain kuvaillakseni hetki hetkeltä muuttuvaa taivaanrantaa.
 
Illan pimeydessä koko ranta syttyi  hehkumaan tulen voimalla.Kaunista, ahh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti