lauantai 10. syyskuuta 2011

Kirppiksiä kiertämässä - Kokkolan kirpputorimarket

Tämänkertainen postaus jatkaa aikaisemmin alkanutta kirppisketjua. On vuoro tutustua Kokkolan ydinkeskustassa olevaan Kokkolan kirpputorimarketiin. Paikallisten asukkaiden kesken tunnetumpi nimi lienee kotoisasti "Kallentorin kirppis", koska kirpputori sijaitsee Kallentorin kiinteistössä.

Osoite kirppikselle on Pitkänsillankatu 17. Kiinteistö sijaitsee Kallentorin toisessa kerroksessa. Sinne pääsee sekä portaiden että hissin kautta.

Alueelle on helppo osata; se sijaitsee lähellä Rautatienkatua, aivan Pitkäsillankadun päässä. Viereisessä isossa rakennuksessa on Citymarket. Alueella on hyvät paikoitustilat pihalla sekä myös parkkihalli Kallentorin alakerrassa.
Tämä kirpputori on Kokkolan isompia ja myös vanhimpia. Sillä on uskollinen asiakaskuntansa ja paikalla on aina melko paljon väkeä.


Kirppis on viimeisen vuoden aikana laajentunut siten, että kirppiksen sisäänkäynnin (kuvassa vasemmalla)  läheisyydessä oleva erillinen huone on myös kirppiksen käytössä. Tässä tilassa on myynnissä huonekaluja ja isompaa tavaraa...


Kirppiksen päämyymälä on iso halli. Periaate on se, että asiakkaat vuokraavat pöytätilan viikoksi. Pöytätilaan kuuluu useimmiten hyllykkö sekä henkaritila.


Kirpputorilla on tavaraa laidasta laitaan. Lasten vaatteita siellä on yleensä runsaasti. Samoin leluja, astioita, koriste-esineitä, kodin käyttötavaraa, kirjoja, mitä milloinkin.

Vuosien varrella on tullut ostettua monenlaista vaatetta etupäässä lapsilleni ja  myös kirjoja, Nintendopelejä, mopokypäriä, ym, ym...

Kirppiksen sivuhuoneessa on etupäässä myynnissä kirjoja ja muuta pientä tavaraa. Iso osa kirjoista on uusia.


            

Hintataso vaihtelee paljon yksittäisten myyjien määrittämän hinnan mukaan. Välillä tavara tuntuu kalliilta, mutta toisinaan tekee halpojakin löytöjä. Tässä kuva viimeisestä hankinnastani: pojalle käyttämättömät  goretex-kengät kuudella eurolla...Kirppis on avoinna arkisin maanantaista torstaihin klo. 10-17.30, perjantaisin 10-18 ja lauantaisin 10-15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti