sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Tänään tutustumme Kokkolan leirintäalueeseen!

Hurlumhei! Melkoisen lennokas viikonloppu takana. Olen päättänyt, että tänä kesänä suosin lähiseutumatkailua. Niinpä olemme reissanneet ristiin rastiin koko viikonlopun Kokkolassa ja lähiseuduilla. Tämän päivän vietimme Etelä-Pohjanmaalla Evijärvellä Suomen suurimmassa talonpoikaismuseossa, nimittäin Väinöntalolla. Hieno paikka, mutta ei siitä täällä tämän enempää. Käykää katsomassa, jos ohi ajatte!

Kun eilen kerroin Nuorisokeskus Elbasta, niin tänään siirryn kilometrin verran kaupunkiin päin, aivan asuntomessualueen kupeeseen. Siellä nimittäin sijaitsee osana Meripuistoa Kokkolan leirintäalue - camping.Taustalla näkyy asuntomessualue, joten matka sinne on todella lyhyt!


Kokkolan leirintäalue sijaitsee erinomaisella paikalla aivan meren tuntumassa. Matkaa kaupunkiin on reilut kaksi kilometriä. Asuntomessualueelle  on siis vain muutaman sadan metrin kävelymatka. Leirintäalue on oikein siististi hoidettu, neljän tähden kokonaisuus. Itse en tietystikään ole tullut yöpyneeksi siellä, kun näin lähellä asun, mutta nuorimmaisemme jo unelmoi yöpymisreissusta alueelle, kun näki puitten katveeseen pystytettyjä telttoja:)


Telttoja alueella oli tosin vain kourallinen, suurin osa ihmisistä taitaa nykyään olla niin mukavuudenhaluisia, ettei tällainen yöpymismuoto niin kiinnosta.

Toki alueelta löytyy yöpymispaikkoja vaativampaankin makuun. Keltaisia hirsimökkejä löytyy sekä vaatimattomampina perusmökkeinä että myös tilavampina suihkumökkeinä.Vuonna 2010 alueelle on rakennettu myös kaksikerroksisia kuuden hengen loma-asuntoja, joista avautuu parveke ja terassi suoraan merelle päin!

Caravan- alue oli täyden näköinen. Moni näyttää löytäneen yöpymispaikan sieltä. Alueella on 40 sähköpaikkaa. Asuntomessujen ajan caravan -alue on saanut täydennystä kaupungin toiselta laidalta, Köykärin maastohiihtoalueelta, johon mahtuu majoittumaan ainakin saman verran karavaanareita.
Alapuolen kuvat kuitenkin varsinaiselta leirintäalueelta!


Alueelta löytyy yllä olevat punaiset vessat sekä sininen huoltorakennus.


 Kesäisin avoinna oleva kahvila-ravintolassa on tarjolla pikkulämpimiä ja kioskitarvikkeita.  Kiinteässä yhteydessä on katettu terassi, ja tietysti A-oikeuksin. Samassa rakennuksessa on myös leirintäalueen vastaanottotilat. Viikonloppuisin tiloissa on tarjolla   karaokea ym viihdykettä.

Alueella on monenlaista kivaa tekemistä koko perheelle. Keskellä pihaa sijaitsee siistissä kunnossa oleva minigolfrata.  Läheisyydestä löytyy myös beach-volleykentät, frisbee-golf, leikkipuisto,jalkapallomaalit ja  kaksi uimarantaa.
Tämä leirintäalue on osa viihtyisää Meripuistoa, josta löytyy monenlaista muutakin tekemistä. Niistä lisää seuraavissa postauksissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti