maanantai 25. kesäkuuta 2012

Asuntomessualueen liikenneympyrä Kokkolassa

Tänään tutustumme toiseen kivaan liikenneympyrään. Se sijaitsee lähellä vuoden 2011 asuntomessualuetta, Meripuistoon johtavalla alueella.Keskellä liikenneympyrää komeilee puisen näköinen, ruskea vene. Itse asiassa vene on tehty kivimassasta ja massa on puristettu toivotun muotoisiksi kiviksi, joista vene sitten kasattiin.Vene valikoitui liikenneympyrän teemaksi Kokkolan meriaiheisen historian perusteella. Vene kuvastaa vanhaa venettä, joka on unohtunut rannalle ja aikojen kuluessa aallot ovat hiljalleen pehmentäneet ja hyväilleet sitä. Itse veneen teosta vastasi suunnitteluinsinööri  Tero Luokkala.

Venettä ympäröivästä kasvillisuudesta puolestaan vastaa suunnitteluhortonomi Sini Sangi. Alunperin veneen ympärille suunniteltiin aaltojen tapaan lainehtivia kesäkukkaistutuksia. Lopulta kuitenkin kesäkukat todettiin työläiksi hoidettaviksi.Kukkien sijaan kehiteltiin uusi tapa, värjätyt kivet, joista muotoiltiin laineet veneen ympärille.
Kivet on värjätty, ja ne pysyvät liikenneympyrässä muodossaan. Kivien päälle on ruiskutettu neljä kerrosta hartsia.

Aaltojen lisäksi ympyrässä on myös rantahiekkaa ja heinäkasvillisuutta.Veneen vieressä on Kokkolan Sataman lahjoittama vanha ankkuri.


LÄHTEET: Kokkolassa vene liikenneympyrässä. [http://www.asuntomessut.fi/kokkola-2011/kokkolassa-vene-liikenneympyr-ss] Luettu 20.06.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti