tiistai 3. heinäkuuta 2012

Vanhansatamanlahden uimaranta

Kokkolassa on  yhteensä viisi niin sanottua yleistä rantaa eli sellaista uimarantaa, jossa käy päivittäin yli 100 uimaria.  Tämän lisäksi on pieniä yleisiä uimarantoja. Kaiken kaikkiaan Kokkolasta löytyy terveydensuojeluviranomaisen valvomia uimarantoja noin 20 kappaletta. Kaikista suurimmilla valvotuilla rannoilla on rantavalvoja paikalla klo 11-19 kesäaikana.

Kokkolan asuntomessualueen läheisyydessä, Meritiellä, sijaitsee yksi vilkkaimmista Kokkolan uimarannoista eli Vanhansatamalahden uimaranta. Keskustaan sieltä on matkaa parisen kilometriä.Uimaranta on ihanteellisesti ison nurmialueen vieressä. Sen läheisyydessä on leikkipuisto. Nurmialueilta löytyy myös mahdollisuus frisbeegolfiin.


Rantalentopallokin alueella onnistuu. Myös leirintäalue sijaitsee lähettyvillä.
Uimarannan varustuksiin kuuluu pukukopit ja wc.Viereisen terminaalirakennuksen yhteydessä on myös kioski.Uimaranta soveltuu hyvin myös lasten uimapaikaksi. Alueella on kesäpäivisin rantavalvoja.Vanhansatamalahden uimaranta lienee Kokkolan pääuimaranta, jossa myös nuoriso usein kokoontuu.

LÄHTEET: Uimarannat, maauimalat [https://www.kokkola.fi/liikunta/uimarannat/fi_FI/uimarannat/] Luettu 24.06.2012.

4 kommenttia:

 1. On tosi kiva lukea sun blogia Kokkolasta entisenä Kokkolalaisena :)

  Todella hyviä kuvia !
  Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle !

  VastaaPoista
 2. Kiitos:)
  Kiva sitä on tehdäkin; olen oppinut aika monta asiaa tätä päivittäessä...
  Toivotaan, että löytyy jatkossakin hyviä postausaiheita*)
  -Minna-

  VastaaPoista
 3. Tuosta tekstistä saa sellaisen vaikutelman kuin Kokkolassa olisi 20:llä uimarannalla uimavalvoja eli rantavahti kesäaikana. Todellisuudessa kahdella rannalla on uimavalvoja Meripuiston yhteydessä olevalla uimarannalla, sekä Ykspihlajan uimarannalla. Terveysviranomainen kyllä ottaa näytteitä veden laadusta,kenties 20:stä paikasta.

  VastaaPoista
 4. Hei, Ano,
  ei kai terveydensuojeluviranomaiset tarkoita uimavalvojia:/ Kaksi ihan eri asiaa valvoa veden laatua ja ihmisiä:)Joka tapauksessa hienoa, että monenlaista valvontaa suoritetaan...

  VastaaPoista