torstai 24. joulukuuta 2015

Hyvää joulua!

Hyvän joulun toivotukset! Tällä kertaa eka kuva tulee Kälviän kirkonmäeltä. Kävimme siellä laittamassa kynttilät siipan isovanhempien haudalle. Samaan aikaan kirkonkellot soivat ja sankarihautausmaalla sotilaat seisoivat vaikuttavan  hienossa asetelmassa. Soihtuja oli ripoteltu ympäri kirkon ympärystä. Oli kaunista.Joulua vietämme kotona  -kuten lähes  aina . Kerran  kokeilimme  olla joulun pois kotoa ja siitä suvun vanhimmat valittivat sen verran voimallisesti, että emme ole toista kertaa edes aikoneet kokeilla:). Tapana kun  on ollut, että siipan suku viettää meillä aaton. Tänään meitä oli koolla 15 henkeä. Melko haastava urakka tietysti emännöidä, mutta siitä on tullut meidän jouluperinne. Ja lapsille ihana yhdessäolon hetki, kun 7 serkusta saavat olla yhdessä.  Osa asuu pääkaupunkiseudulla, niin muutoin harvakseltaan tapaavat. Aaton vielä häsään ja touhuan, jotta pöytä notkuu illalla kunniakkaasti  pukin käynnin jälkeen. Omat lapset on jo isoja, mutta kun muilla sisaruksilla on pienempiä, on vilske ja jouluhässäkkä taattu.

Tällä kertaa kuvat eivät tule itse joulunvietosta. Kävin päivällä kuvaamassa kotimme läheisyyteen noussutta uutta "kotaa." Nuorimmaiseni on kolmen yläkouluikäisen kaverinsa kanssa puuhastellut kodan joululoman aluksi. Voisiko olla parempaa lomapuuhaa?

Pojilla oli vanha kota, jonka purkivat ja innoissaan ovat uutta rakentaneet. Joulun kunniaksi sinne näyttää tulleen lyhtykin:) Iltojen hämärtyessä pojat sytyttävät nuotion ja istuvat kodalla tuntikausia yhdessä ollen. Siippa jo kauhisteli, että pojat tyhjentävät hänen puulatonsa kuivista polttopuista. Rauhoittelin, että niin kauan kuin pojat sentään  pysyvät noin lähellä kotia ja noin viattomissa merkeissä, niin antaa palaa vaan:)

Eikö olekin tyylikäs!


Tulen itsekin aivan joulumielelle tästä:) Pitäisikö viettää joku lomailta itsekin täällä?


Pisteenä i:n päällä kodassa on ympärillä aitaus, jottei kukaan putoa viereiseen  vesiojaan:)))


Nyt vieraat ovat lähteneet. Järjestin kodin siistiksi saman tien. Huomenna omat vanhempani tulevat luoksemme syömään.

Hyvää jouluaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti