sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Rundi-iltana rallaamassa

Poika käväisi tässä taannoin kotona ees ja taas ja tokaisi, että hänpä tietää meille sopivan viikonloppumenon.  Käski kurkata autonsa takapenkille. Täh? "RUNDI-ILTA 2017"
'
Poika tarkensi, että teidän kaukaisessa  nuoruudessa tämä taidettiin tuntea paremmin nimellä p####ralli:/ 

Kehotti lähtemään lauantai-iltana ajelulle ja lupasi jopa, että voisimme liimata tarransa automme takalasiin, jos oikeen fiilistelyä haluaisimme...Nooo. Rajansa kaikella...


Lauantaina puskin  pitkin päivää iltaan saakka monenmoista hommaa. Iltaysiltä siippa soitti ja kysyi, unohdinko minne olimme menossa. Täh?
Siippa oli saanut nostalgiakärpäsen pureman ja halusi kortteliajelulle kaupungin keskustaan:)))

Mikäs siinä sitten auttoi. 

Minulla ei  ole omakohtaisia kokemuksia tästä 80-luvun kokkolalaisesta ihanuudesta.  Kun rantauduin siipan vetämänä  toinen jalka auton oven raossa Kokkolaan vuonna -87, oli jo muut kuviot mielessä. 

Siippa puolestaan kun on täältä lähtöisinkin, taantui välittömästi omaan kasarinuoruuteensa. "Autot kiersi rundia  ja kadut oli täynnä väkeä ja niille kadulla kulkijoille  sitten huudeltiin..." Ilmeisesti on ollut ihanaa, koska hymy karehti silmäkulmissa asti.

Tapahtuman järjestäjinä olivat J. ja T. Annala. Yhteistyökumppanina toimi Calle nightclub. Siellä olisi ollut tarjolla jopa ysäribilejatkot. 

Rautatienkadulle saavuttuamme puskivat ensimmäiset autot oikealta Ristirannankadulta eteen. Ei juuri auttanut, vaikka katuvalot vilkuttivat meille vihreää silmää.


Käännyimme Rautatiekadulta kohti  mukulakivikatua eli Isokadulle. Olo oli kuin letkajenkkaa olisi vedellyt. Huoleton autokulkue mateli eteenpäin hitaasti mutta varmaasti. Siippa oli hieman pettynyt, sillä kadun varrelta puuttui ihmiset. Vain muutama illan kulkija siellä täällä. 


Torikadulle kääntyminen onnistui luonnikkaasti. Mukaan saatiin muutama kesän käryjä päristelevä mopopoikakin.


Ilma oli kesäisen kuulas. Hyvän sään tahdittamana mukaan oli kunnostautunut muutama avoautokin. Näkyi myös useita nostalgisia 80-luvun  - ja vanhempiakin - autoja. Mikä fiilis:)
Torikadulta kieppasimme Kaarlelankadun kautta Callen edustalle. Siinä oli autoletka kukkeimmillaan. Ikkunasta oli kiva luurailla Callen terassilla istuskelevia. Kauppatorin luona jono pysähtyi kuin seinään. Siippa taivasteli, että kultaisella 80-luvulla annettiin kyllä paremmin tietä sivustakin tuleville. No, aika aikaansa kutakin. Mihinkäs meillä olisi niin kiire...Ehkä homman "the juttu" onkin siinä , että vaan istutaan ja viipyillään. Vielä kun tässä olisi suunnaton joukko niitä ohikulkijoita...
Lopulta on  meidänkin auton vuoro päästä kääntymään takaisin Torikadulle. Jokusia ihmisiä kyyristelee kadun varsilla valokuvaten. Näyttää kivalta. Oikeastaan aika nastaa, että väkeä on liikkeellä näinkin paljon. 

Ikä tekee kuitenkin tehtävänsä. Emme jaksa siipan kanssa rundailla paria pakollista kierrosta kauempaa, vaikka  poljinta voisi painaa aina aamuneljään saakka.  Olihan tämä itsessään näinkin kiva pikavisiitti menneisiin kymmeniin!


2 kommenttia:

  1. Hieno kirjoitus :) Tervetuloa ensi kesänäkin rundiletkan jatkoksi :) FB löytyy Kokkolan kesän 2018 rundi-illat ryhmä. T.Annala

    VastaaPoista
  2. Heippa!
    Kiva oli tämäkin kokea:)
    Kiviminna

    VastaaPoista