lauantai 16. syyskuuta 2017

Muistokivi Kokkolan kaupungin asukkaille

Kun tein blogitekstiä Kokkolan kolmannesta kirkosta, törmäsin lähdetiedoissa tietoon, että Kokkolan kolmannen kirkon pihalla on muistomerkki. Mitä? Missä? Olen kävellyt kirkkopihan läpi kymmeniä kertoja, enkä ole huomannut missään mitään...Siispä tutkimaan!Ja kyllä sieltä etupihan kulmauksesta muistomerkki löytyikin! Käsittämätöntä, etten ole tätä ohi kulkiessani koskaan noteerannut...


Tänne paikalle onhaudattu nykyisen kirkon pihapiiristä  niiden ihmisten jäänteet, joiden luita on tullut vastaan tätä Kokkolan kolmatta kirkkoa rakennettaessa  vuonna 1954. Kirkkohan rakennetiin tulipalossa loppiaisyönä 1954 tuhoutunee kirkon tilalle. 


Muistomerkki on leveä, matalahko kivipaasi. Kauempaa katsoen voisi ajatella sen muistuttavan arkkua. Kivitason päällä on loivasti kalteva laatta, jossa on teksti sekä suomeksi että ruotsiksi."Kokkolan kaupungin asukkaille, jotka 1600- ja 1700-luvuilla rakensivat ja kohottivat kaupungin ja joiden maallinen tomu on kätketty tämän kirkkopuiston multaan, omisti kiitollinen jälkipolvi v. 1970 tämän muistokiven. ""Gamlakarleby stads invånare vilka på 1600- och 1700-talen byggde staden och befremjade  dess utveckling och vilkas jordiska  stört gömts här i kyrkogårdens mull tillägnades år 1970 denna minnesten av ett tacksamt senare släkte. "


"Iäinen lepo suo heille, Herra, ja anna ikuisen valon loistaa heille!"


Evig vila giv dem, Herre, och låt lysa över dem det eviga ljuset!Kokkolan seurakunnat         Gamlakarleby församlingar"    Ei kommentteja:

Lähetä kommentti