sunnuntai 7. elokuuta 2022

Kukkia, kukkia...ja vähäsen muutaki kaunista

 Tunnustan. En ole koko kesänä käynyt Kokkolan keskustassa! On ollut niin monenlaista muualla, että on vain jäänyt. Nyt otin tavoitteeksi kierrellä Kokkolan kaunista kaupunkikeskustaa ja käydä kuvailemassa upeita kukkaistutuksia.  Tällä kertaa kuvailin niistä yksittäisiä kasveja. 

Yleensä olen kukat kuvannut alkukesästä, joten tämä loppukesän kuvaussessio oli sen kannalta oikein tervetullut. Näki monta kasvia ihan eri valossa kuin alkukesästä. 

Pidän Kokkolan kaupunkipuutarhurien yllätyksellisyydestä. Vuosi toisensa jälkeen kaupungin kukkaistutukset saavat osakseen isoa ihastusta. 


Pidän myös siitä, että näihin on  koottu kasveja, joita ei tällainen jokamiestarhuri edes keksisi mukaan laittaa. Punainen viinimarja esimerkkinä tuossa yllä...nyt jo marjat punaisina...

  

Myös lehtien erilaisuus, eri värit ja muodot kiehtovat. Tänä kesänä tykästyin itse jo aiemmin näihin tummalehtisiin. Laitoin niitä mummoni haudallekin. 


Loppukesä on keltaisten kukkien aikaa, mutta löytyy vielä toki muutakin. 



Keisarinliljat upeassa kukassa ja väri erikoinen, kaunis. 


Raparperi, siitä pidän tosi paljon kukkaistutuksissa. Niin, tunnustus - sitä on minulla kotonakin kukkapenkissä. Nappasin kauan sitten juurakon lapsuuskotini penkistä. Oma lajikkeeni on jotain vanhempaa maatiaisrotua. Tässä kuvassa olevassa on kaunis, syvän punainen väri kontrastina vahvaan vihreään. 


Ja voi, löydän pienen pilkahduksen ahomansikkaakin. 



Kävelykadun kukkasten seasta löydän ihastuttavan kannonkin. Se lienee oivallinen hyönteisille. 






Erityisen ihastuksena tänä kesänä vie kaupunginkirjaston  pihalla olevat kolme hyötypuutarhalaatikkoa. Kukapa olisi arvannut, että täällä kasvaa tomaattiakin!



Kerrassaan ihastuttava idea nämä puulaatikot - nyt iskee vallaton into laittaa kotiterassille tällaisia ensi kesänä. 



Kävelykadulla on kauniita linnunpönttöjäkin kesäasukeille. 



Tämä alla oleva kukkanen ihastutti minua taannoisella käynnillä sukuhaudoilla satakunnassa. En ole sitä omilla hoodeilla niin nähnyt. Täytyy pistää mieleen!



Olen kukkakierrokseeni kovin tyytyväinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti