sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Vesiveijari - Kokkolan uimahalliJa tänään pistäydytään jäähallin viereisessä rakennuksessa. Osoitteessa Kaarlelankatu 55  sijaitsee uintikeskus Vesiveijari, eli Kokkolan uimahalli.  Uimahalliin on vajaan kilometrin kävelymatka keskustasta, toki bussillakin (ainakin nro 7) pääsee jouhevasti hallin viereen, kun istahtaa bussiin vaikkapa linja-autoaseman kulmilta.

Uimahalli on valmistunut vuonna 1985. Tilat on saneerattu 2006. Oikeastaan Vesiveijari  on enemmän kuin tavallinen perusuimahalli... Uimahalli on avoinna hieman vaihtelevasti eri päivinä, joten välillä aamuvirkutkin pääsevät ajoissa uimaan:) Uimahallin tarkemmat aukioloajat voit kurkata täältä ja hinnaston puolestaan täältä!


Uimakeskuksessa on altaita moneen menoon:
*lasten opetusallas, joka sisältää 17 m.n vesiliukumäen ja suihkulähteen
*pikkulasten kahluuallas
*iso, kahdeksan-ratainen allas
*hyppyallas 1, 3 ja 5 metrin hyppypaikoilla
*vesivoimisteluallas ja terapia-allas, joissa veden lämpötila on muita altaita korkeampi
*kaksi poreallasta

Allashallin lämpötila on noin +30 astetta.

Vuoden 2006 saneerauksen yhteydessä uimalan sisäpihalle rakennettiin hieno maauimala. Maauimalassa on 6-ratainen iso allas, lasten allas sekä kylmäallas, joka talvisin muuntautuu avannoksi... Ulkoa löytyy myös 80 metrin vesiliukumäki, jossa kesäisin käydään myös kisoja nopeimmista liu`uista. Myös savusauna, grillikatos ja lepotuolit löytyvät  pihapiiristä.


Vesiveijarista löytyy myös oheispalveluja; samassa rakennuksessa toimii fysikaalinen hoitolaitos ja kuntosali Medirex, keilahalli 12 radalla, kahvio, solariumeja, infrapunasaunoja, takkahuone tilaussaunoineen sekä kokoustila.


Uimahallin pukuhuoneet ovat erilliset miehille ja naisille. Lisäksi molempien pukuhuoneiden yhteydessä on ns. ryhmäpukuhuone, jota esim. koululaiset käyttävät koulujen uintivuoroilla. Ryhmäpukuhuoneessa omat tavarat jätetään penkeille ja naulakkoon.

Peruspukuhuoneessa on lukolliset pukukopit, jotka toimivat korteilla.Kortin saa maksua vastaan  uimalan aulan kassalta ja kortti syötetään pukukopin sisällä olevaan lokerikkoon, jolloin kaapin saa lukittua. Kortti palautetaan poistuessa aulassa olevaan portin lukulaitteeseen, jos se on ns. kertakäyttökortti. Samalla kortilla aukeavat myös tilat pukuhuoneen käytävään.

Uimahallissa on myös ns. perhepukuhuone, joka sijaitsee lähellä lasten uima-altaita.Uintikeskus Vesiveijari valittiin muuten  vuonna 2008 vuoden uimahalliksi!


Koska omat otokseni uimahallista ovat kehnohkoja, laitetaanpa tähän  lisukkeeksi mainosvideo Vesivesijarista katsottavaksi! Ja jos on ylimääräistä aikaa tai tekemisen puutetta, tervemenoa uimaan!Lähteet: Uintikeskus Vesiveijari. [https://www.kokkola.fi/liikunta/uintikeskus_vesiveijari/fi_FI/uintikeskus_vesiveijari/]. Luettu 15.01.2012.

4 kommenttia:

 1. Uimaan olisi kyllä kiva mennä. Tuossa uimahallissa olen viimeksi käynyt varmaan joskus 90-luvun alkupuolella. Nyt kun tulee taas päivittäin Kokkolassa käytyä, niin pitäisi joskus pistäytyä pulahtamaan.

  VastaaPoista
 2. Heh, sama vika...Oppilaiden kanssa tulee käytyä hallissa säännöllisesti, mutta silloin joutuu itse kyyköttämään vaan altaan reunalla hiki päässä. Aina on kivaa olla uimassa, kun saa vain aikaiseksi sinne lähteä:)
  -Minna-

  VastaaPoista
 3. Tuo on kiva, että on näitä yleisiäkin uimahalleja. Meidän omassa alkaa remontti, uusitaan julkisen tilan laatat ja muutenkin päivitetään hieman ilmettä. Kyllä uimista kaipaakin nyt, kun ei se ole käytössä. https://www.reatek.fi/laatat

  VastaaPoista
 4. Heips, Sanna!
  ja totta - yleiset uimahallit on kyllä kova sana! Meidän Vesiveijari Kokkolassa on kyllä kehujen ja käymisen arvoinen!
  Kiviminna

  VastaaPoista