maanantai 26. marraskuuta 2012

Kokkolan Pihlajasta tulee...Ultra Bra!

Sunnuntaipäivän helmena oli konserttinautinto Ykspihajassa! Ykspihlajan Toimitalon lavalle kapusi monikymmenpäinen esiintyjäjoukko, joka koostui Vox Pihlajan laulajista  ja Ykspihlajan Työväen Soittajista.

Aikaisempi postaukseni menneeltä kesältä käsitteli tämän samaisen kokoonpanon kesämielistä konserttia Länsipuiston lavalla. Silloinhan aihepiiri kietoutui Pelle Miljoonan ympärille. Tällä kertaa  teemana oli  komiasti Ultra Bra-yhtyeen tunnetuksi tekemä musiikki muutaman vuoden takaa.


Pieni pahoitteluni aluksi -Bloggerin kanssa on ollut pientä häikkää kuvien suurentamisen kanssa, temppuilee mokoma...Parin ekan kuvan suurentamisen jälkeen muut kuvat  sumenivat jonkin verran  niitä tänne laittaessani:(

 Konserttiin oli valittu 22 kappaletta Ultra Bran tuotannosta. Konsertin aloitti  Hei kuule Suomi-biisi, jonka aikana laulajat astelivat korokkeelle -"ultrabramaisesti" keltaisiin sadetakkeihin sonnustautuneena. Ehdottoman värikäs aloitus...Konsertin juonnoista vastasi sujuvasanainen Essi laulujensa lomassa.Soolo-osuuksia oli kappaleissa sopivan mukavasti. Alla olevassa kuvassa Johanna  vetää  komiasti "Sokeana hetkenä."Toisesta soolo-osuudesta tässä  laulussa vastasi Virpi. Myös YTS:n soittaja Tuija pääsi välillä laululavan puolelle.


"Kun siirtyy äkkiä
päivänvalosta pimeään,
kestää tottua näkemiseen.
Sokeana hetkenä hän suuteli minua,
eihän voi tuntea ihmistä,
joka ei kerro itsestään mitään..."


 K
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Suurin osa kappaleista oli minulle tuttuja - olenhan itsekin Ultra Bra-fani. Mukana oli tuttuja helmiä; Kirjoituksia, Savanni nukahtaa, Tule pelaamaan meidän kanssa krokettia, Jäätelöauto, Älä soita tänne enää koskaan... Riittäähän noita fiilistelykappaleita:) Aina kun kuuli uuden kappaleen, ajatteli ensimmäisenä  "Ai, tämäkin ihana..."
 
Löytyi joukosta vähän vieraampiakin kappaleita, kuten Kohtaaminen ja Kuiskaus.  Alla olevassa kuvassa Riikka ja Pauliina maistelevat  soolo-osuuksia Villiviini-lauluun.

"Villiviini seinässä on metrin korkeampi,
villiviini seinässä on metrin korkeampi.
Olen ollut pitkään poissa kotoa,
enkä löydä keittiöstä katkaisijaa..."


 
 
Yksi minulle rakkaista lauluista kajahti ilmoille juuri ennen väliaikaa. HAUKI! Tähän liittyy paljon muistoja:) Kerronpa, että kuuntelutin musatunnilla tätä kappaletta alkusyksystä 5-6 luokkien oppilaille. Heidän tehtävänään oli arvioida kuulemaansa ja vastata kirjoittamalla  esitettyihin kysymyksiin. Yksi kysymyksistä kuului jotensakin niin, että kuvaile kuulemasi laulun tunnelmaa, sanoja ym...
Oli yllättävää, että lähestulkoon puolet  yhteensä   75 oppilaasta uskoi kyseessä olevan lastenlaulun! No joo, miksikäs ei niinkin:)
 
Alla olevassa kuvassa Mervi käsittelee oikeaoppisesti  haukea...Kalat on mun kavereita:)
 
"Hei hoi hauki, uidaan yhdessä selälle.
Sukelletaan syvyyksiin ja meritunnelmaan..."
 
 
Väliajan jälkeen  oli paljon tuttuja kappaleita. Vain pari itselleni vieraampaa - Kahdeksanvuotiaana sekä Lähettäkää minulle kirjoja- oli joukossa mukana. Viimeksimainitussa oli kiva Kimmon kitarasoolo.
 
Pärnu-kappaleessa Maarit ja Tiina pääsivät irrottelemaan.
 
"Hotellissa puiston laidalla asuu vanhoja ihmisiä
leskimummoja ja -vaareja,
jotka etsivät toisistaan seuraa.
Mitä ne meistä ajattelevat -
eivät nuo varmaan käy
edes hoidoissa..."
 
 
Tuttuakin tutummassa Jäätelöauto-biisissä Tapio puolestaan pääsi sooloilemaan saksofonin kanssa. Mmm...ihana soitin:)
 
Jostain syystä eläinteemaiset laulut uppoavat  näköjään meikäläiseen! Markku taituroi Siili- laulun soolo-osuudet.
 
"Mene sinä siili takaisin metsään,
mä lähden huomenna kaupunkiin..."
 
 
Vesireittejä- laulussa puolestaan Maria ja Tiina vetivät sooloja.  Sopivasti viimeiseksi jätetyssä "Sinä lähdit pois"-kipaleessa soolon esitti Hannele.
 
"Pensaiden kaikki laulavat linnut
aamulla ennen seitsemää..."
 
Myrskyisien aplodien jälkeen  Ulla pääsi vielä laulelemaan yksin "Minä' suojelen sinua kaikelta-laulussa.
  
 
"Olen kahlannut rantaveteen,
soutanut soutuveneellä sumuisena aamuna.
Olen seissyt laiturilla hiljaa
ja kuullut äänet kaukaisten laivojen..."
Tässä kapellimestarin työtä yleisön suunnasta kuvattuna... 


      ...ja edestä...yhtä hymyä, kun kaikki sujuu hyvin!Orkesteria oli haasteellista, jopa lähes mahdotonta saada mahdutettua kokonaisuudessaan  kuvaan pitkällä putkellani.... 

 
Laulajien äänet sopivat hyvin yhteen ja samoin soittajien taustat olivat hienot.Myös eri stemmojen äänet olivat kivasti sopusoinnussa. Sovituksista vastasi Samppa Leinon ohella kokoonpanojen vetäjät Kaisa Ekdahl ja  Heli Uusimäki. Kapellimestari Kaisa myös johti konsertin. Lauluporukan  vetäjä Heli puolestaan nautti konsertista  tällä kertaa perhesyistä katsomon puolella...
 
Tuttujen laulujen esittäminen ei ole helppoa, kun yleisöllä on valmiiksi vahvat mielikuvat, kuinka laulut alunperin on laulettu. Nyt onnistuttiin upeasti! Hyvä te:)
 
Tiedoksi kaikille, joille palava into hyvää musaa kohtaan jo heräsi:kokoonpanoa on mahdollisuus päästä näkemään ja kuulemaan vielä muutaman konsertin  verran Ykspihlajan Toimitalolla, osoitteessa Satamamakatu 40! Konsertti kestää väliaikoineen 1h 45min!
 
Seuraavat esitykset on tarjottimella
la 1.12 klo 19
su 2.12. klo 17
la 8.12 klo19
su 9.12 klo. 17
 
Ja niin- liput kannattaa varata etukäteen, että säästyy pettymyksiltä:)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti