sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Keskiaikapäivillä 2015 turnajaisnäytöksessä

Kun nyt lopultakin pääsin Kokkolan viidensien keskiaikapäivien syövereihin, taidan tehdä useamman erillisen päivityksen. Kiertelin useammassa tapahtumassa - en niinkään markkina-alueella, vaan kiinnostuneena kuuntelemassa jokusia  erilaisia luentoja ja ihanaa musiikkia... Illan päätteeksi löysin itseni vielä Ullavasta. Mutta siitäkin myöhemmin ajan kanssa erillisessä päivityksessä. :)

Aloitetaan kuitenkin  turnajaisnäytöksestä. Näitä turnajaisesityksiä on ollut perinteisesti  kaksi Kokkolan keskiaikapäivillä ja ne vetävät vuosi toisensa perään hurjasti väkeä.


Turnajaisnäytös on Kemiön saaresta olevan  Rohan tallin taidonnäytös. Show rakentuu vuosittain rakennetun tarinan ympärille. Erityistä plussaa esitys ansaitsee upeasta musiikista,  hyvästä suunnittelusta, tilan käytöstä, loistavasta äänentoistosta, asusteista sekä yleensäkin shown näyttävyydestä.Tänä vuonna esityksessä käytettiin tavallista  vähemmän savua ja tulta. Näyttävyyttä oli silti muutenkin.Hevosilla on esityksissä keskeinen osa. Ne on myös upeasti somistettu- jopa hännät ja harjat viimeistä piirtoa myöten letitetty.Myös ritarien haarniska-asut ovat kertakaikkisen näyttäviä. Paljonkohan nuo painavat?

Lisäpisteitä sille, ettei puolen tunnin esityksessä tule juurikaan joutohetkiä, koska välttämättömien valmistelujen aikana kentällä  tapahtuu pientä viihdyttävää oheistoimintoa. Hyvin suunniteltu!En tiedä, mitä esitys tilattuna maksaa, mutta hieno juttu, että nämä esitykset ovat yleisölle maksuttomia Kokkolan keskiaikapäivillä!

Tässä  yhdeksän minuutin maistiaiset turnajaisesityksestä videolla. Pahoittelut, että juonto kaikuu videossani:/:
LÄHTEET: Rohan tallit. Keskiaikaiset juhlat. [http://www.rohan.fi/keskiaikaiset_juhlat/] Luettu 5.9.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti