sunnuntai 5. elokuuta 2018

Muikkuja

Aika elokuun jutuille. Illalla laskettiin verkot. Kaikuluotaimesta näki, että jotain kalaa uiskenteli lähellä pohjaa. Kalastuksessa on aina  riski, että onkin väärät kalat liikkeellä. Tänään miehet lähtivät aikaisin aamuulla verkkoja kokemaan. Lämpimällä ilmalla nopea saaliin käsittely on tärkeää. Verkossa kalat eivät sieläkään säily kauaa...

Tähän aikaan vuodesta muikku tulee melko lähelle merenrantaa. Yöllä ne sitten käyvät pyydyksiin - jos käyvät. 


Aamuysiltä puhelimeni soi. Eikun ylös ja jeesaamaan kalastajia.  Kalaa oli niin paljon, että niiden tyhjentäminen verkosta merellä  ei onnistunut. Pakko nostaa verkot suoraan  saaviin ja jatkokäsitellä kotona. 

Kaksi miestä irrotteli kaloja minkä ehti. Minun hommana oli kalojen perkaaminen. Muikku on kyllä tosi vaivaton perkattava. 

Roskakalaa oli tällä kertaa vähän - mitä nyt silakka siellä täällä, mutta sekin on  sekä vaivaton verkosta irroitettava että käsiteltävä. 




Perkasin minkä ehdin. Usempi ämpäri täyttyi. Sekaan aina välillä jäämurskaa, ettei kylmäketju katkea.


Epämieluisana momenttina ampiaiset kiisivät paikalle ja suorastaan rynnivät kalanpäitä olevaan  ämpäriin. Huh, sai olla tarkkana, etteivät pistä.


Ihana tunne, kun kalat on lopulta käsitelty. Sitten ne täytyy säilyttää kylmässä, kunnes pääsevät kuumaan paistinpannuun pyöriskelämään. Taatusti tuoreita!




Nyt kauppaan ostamaan ruisjauhoja ja ehtaa voita. Sitten syömään!:)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti