torstai 28. helmikuuta 2019

Huippuarvonta kalevalaiseen jäsenkorjaushoitoon!


”Jos on luu luiskahtanut, siinä luuta luiskahuta.

Jos on liha liikahtanut, siinä lihaa liikahuta.

Jos on jäsen järkähtänyt, siinä jäsentä järkähytä.”
-ote Kalevalan 15. runosta-


Kalevalanpäivän kunniaksi tarjoan tuhdin tietopaketin kalevalaisesta jäsenkorjauksesta.  Sisareni liputtaa perinnehoitojen puolesta ja lahjoittaa teille mahtaville lukijoilleni huikean arvonnan ja yhdelle onnekkaalle voiton!

Voit voittaa yhden kalevalaisen jäsenkorjaushoidon pian -  kuinkahan monenteen (!)  - ammattiinsa valmistuvan sisareni tekemänä. Lue arvonnan säännöt ja osallistu. Arvonta-aikaa on viikko, torstaihin 7.3.2019 klo. 18.00 saakka. 


Muutama vuosi sitten selkäni tuli äkillisesti kipeäksi. Siis todella kipeäksi. Kesäloma oli lopuillaan ja työt alkamassa. Tajusin, että sillä selällä ei töihin mentäisi. Siskoni vinkkasi mahdollisesti vaivaani tepsivästä hoidosta. Epätoivoisena, tiedättehän, on valmis kokeilemaan vaikka mitä. Se oli ensikosketukseni kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Vaiva helpotti ihmeekseni pari päivää käsittelyn jälkeen. Olin hurmiossa!

Minulle kävi itse asiassa taivaallinen tuuri, sillä siskoni innostui pian tämän jälkeen opiskelemaan alaa omien hyvien kokemustensa vuoksi. Pääsin useampia kertoja hänen  kolmivuotisten käytäntöpainotteisten monimuoto-opintojen aikana hoitokäsittelyyn  - ja selkäni kiittää edelleen!Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, joita kuvakielellä esiintyy myös Kalevalassa. Se  on hoitomuotona perinteeseen tukeutuvaa, mutta myös tieteeseen pohjautuvaa. Hoito tehdään täysin käsillä ja se on kudoksia kunnioittavaa. Kalevalainen jäsenkorjaus ei satu, käsittely tehdään asiakkaan ehdoilla  kehoa kuunnellen.

Kansanlääkintäseura  ry toimintaan keskeisesti vaikuttaneet mestariparantajat Olavi Mäkelä ja Pentti Penttilä aloittivat jäsenkorjausosaamisen kehittämisen jo 1960-luvulla. Ensimmäiset tieteelliset julkaisut tehtiin 1980-luvulla lääkäri Antti Hernesniemen toimesta. Mukana mestariparantajien hoitojen tutkimisessa oli myös lääkärit Valto Räsänen, Nina Zapoudina sekä professori Osmo Hänninen.

               

Vuonna 2005 Kalevalainen jäsenkorjaus ja kalevalainen jäsenkorjaaja- ammattinimike EU-nimisuojattiin potilasturvallisuuden takaamiseksi ainoastaan  Kansanlääkintäseura ry:n / kalevalaisen kansanparannussäätiön käyttöön. Läheltä seuranneena täytyy todeta, että   koulutuksen  läpikäyminen toisen työn ohessa vaatii  päämärätietoisuutta, aktiivisuutta, sitkeää osallistumista opetusviikonloppuihin ja  vähintään 300 tehtyä ja dokumentoitua  hoitokertaa   koulutusaikana sekä näyttötutkinnon ja kirjallisen päättötyön.  Ihan tuosta noin vaan  tätä ammattinimikettä ei saa käyttöönsä! Se takaa myös hoidon laadukkuuden. 

                  

Kalevalainen jäsenkorjaushoito on kehon mobilisaatiohoito. Hoitoon tullessa asiakkaalta selvitetään  aikaisemmat sairaudet, leikkaukset, loukkaantumiset ja kipukohdat. Hoitaja havainnoi kehoa, sen asentoja ja muutoksia. Samalla suljetaan aina pois mahdolliset hoidon estävät syyt tai rajoittavat tekijät.

                  

Kalevalaisen jäsenkorjauksen ideana on, että kehoa hoidetaan kokonaisuutena. Tämä kuulostaa loogiselta jo ihan maalaisjärjellä ajateltuna,  onhan ihminen aina osiensa  kokonaisuus. Koko keholle tehtynä  hoito parantaa liikkuvuutta, vaikuttaa lihaksia ja kalvorakenteita avaavasti  ja elvyttää samalla erilaisten  kudosten ja aineenvaihduntajärjestelmien  sekä hermojen toimintaa.

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu kudosten mobilisointiin, nivelpintojen saattamiseen kohdalleen sekä kalvorakenteiden avaamiseen kudosnesteitä hyödyntäen. Hoidossa käytetään hyväksi  kehon omia liikeratoja. Noin puolitoista tuntia kestävä hoito aloitetaan  jalkapohjista edeten vartaloa ylöspäin aina päälakeen saakka. Osan hoitoajasta asiakas on makuulla hoitopöydällä, selkä käsitellään istualtaan.Kuva yllä: Kuva kehon ryhtivirheistä. Kansanlääkintäseura ry. 

Lempeä mobilisaatiohoito ilman rusauttelua  kohdistuu  jänteisiin, lihaksiin ja niiden lähtö- ja kiinnityskohtiin sekä nivelsiteisiin ympäröivine sidekudoksineen. Hoito vaikuttaa myös hermotoimintaan elvyttävästi ja muiden elinjäjestelmien aineenvaihduntaan.


 

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia esimerkiksi seuraavissa vaivoissa:

-lantiokorin  vinoudesta johtuvan jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa
-kasvukipujen hoidossa
-nivelten, kuten nilkan ja polven virheasentojen korjaamisessa
-kantapääkivun hoitamisessa
-jäätyneen lonkan/ -olkapään hoidossa
-lihasperäisen skolioosin hoidossa
-iskiaksen ja iskiastyyppisten vaivojen hoidossa
-TOS –oireiden (yläraajan kiputilat) hoidossa
-tenniskyynärpään ja rannekanavan oireyhtymän hoidossa
-asentohuimauksen, migreenin ja pääkipujen hoidossa
-ryhtivirheiden aiheuttamassa lapsettomuudessa
-vauvojen ”koliikkikivuissa” ja suoliston häiriötiloissaJa nyt arvonnan sääntöihin:

Palkintona yksi kalevalainen jäsenkorjaushoito, joka toteutetaan Kokkolassa (keskustasta  n. 2 km) "kisälli -  sisareni" toimesta. 

Arvonta-aikaa on viikko, torstaihin 7.3.2019 klo. 18.00 saakka. 

Osallistut arvontaan blogini kommenttikenttään kirjoittamalla; selvällä nimimerkillä  JA sähköpostiosoitteella, jossa olet aktiivinen. Sähköpostittomat kommentit eivät valitettavasti ole mukana arvonnassa! Huom! Yksi arpa/sähköpostiosoite. Sp-osoitteita ei käytetä muuhun kuin tähän arvontaan!

Kerro kommenttikentässä mieluusti  mahdolliset kokemuksesi tai mielipiteesi kalevalaisesta jäsenkorjauksesta sekä mielenkiintosi hoitoon pääsystä. 

Jos voitto sattuu kohdallesi, otan sinuun ensin yhteyttä sähköpostitse. Sen jälkeen sinun tulee ottaa yhteyttä minuun  muutaman päivän sisällä  yhteydenottoni jälkeen (viimeistään ma 11.3. klo 18.00 mennessä). Annan sinulle paluupostina yhteystiedot hoitoajankohdan ym.  sopimiseksi. 

Lisään voittajan nimimerkin  postaukseen voittajan otettua yhteyttä minuun. Mikäli voittajaa ei tavoiteta määräaikaan mennessä, arvotaan uusi voittaja ja ilmoittautumaton menettää palkintonsa seuraavalle onnekkaalle.


Rohkeasti kommentoimaan ja onnea arvontaan!
HUOM!  Muista ilmoittaa sp-osoitteesi myös kommenttikentässä!
LÄHTEET: Kalevalainen kansanparannussäätiö. Jäsenkorjaus. [https://kalevalainen.fi/perinnehoidot/jasenkorjaus/] Luettu 25.2.2019. 


Kansanlääkintäseura Ry. Ryhtivirheet tasapainoon - kivut hallintaan. [http://www.kansanlaakintaseura.fi/] Luettu 25.2.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti