sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Hietanokan lintutorni Laajalahdessa

Nyt kapuamaan korkeuksiin Laajalahden uimarannan läheisyydessä sijaitsevalle Hietanokan lintutornille!

Laajalahden uimarannallekin suuntaavalta parkkipaikalta on selkeä opastus ja helppokulkuinen maasto tornille. 

Jos koordinaattien avulla haluaa paikan tavoittaa, niin tässäpä nekin:
63.79706   ja  23.01462. 


Hietanokka nimenä on oivallisen osuva alueelle, sillä maapohja todellakin on pelkkää hietaa. Sateisena iltapäivänä paikalla on ihanaa käveleskellä, luonto tuoksuu huumaavan hyvältä. Täällä on ravintoa sekä näkö-, kuulo- että hajuaistille!Tässä lintutornissa on kolme tasoa. Vaikka inhoan korkeita paikkoja, on lintutornit pääasiassa rakennettu niin tukeviksi, että niihin on suorastaan ilo kavuta. Torni on kokonaisuudessa 11 metrin korkuinen. Eikä yhtään harmita, vaikkei lintuja välttämättä olisikaan, Jo maisemien katselu eri korkeusasteelta on palkitsevaa. 

Laajalahtihan kuuluu lintuvesiensuojeluohjelmaan sekä Natura 2000-verkostoon ja on   alueena erittäin arvokas ranta- ja vesilintujen pesimispaikka. 

Laajat ruovikkoalueet vesistössä pitävät huolen siitä, että siellä pesii  lintuja ja niitä saattaa myös sieltä hyvin bongata. Kun itse kävin lintutornissa, oli alkukesä ja linnut olivat varmaankin hautomispuuhissa. Lintuja ei juurikaan näkynyt, lintujen lauluja sen sijaan kuului runsaasti. 


Laajalahdessa tavattavia lintulajeja ovat muun muassa partatimalit, luhtakanat, punasotkat ja kaulushaikarat. 


Etenkin kevät- ja syysmuuttojen aikana tornista näkisi monenmoista lintukantaa. Tosin jos on aurinkoinen ilma, saattaa auringon nousu hieman vaikeuttaa lintujen seuraamista vesistöön päin. Tältä lintutornilta pääsee myös vaivattomasti jatkamaan matkaa luontopolulle ja Laajalahden lintutornille ja onpa matkan varrella esimerkiksi lintupiilokin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti