sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Kokkola-brändiä katukuvassa

Lauantai-iltana lähdin ajelemaan kohti Kokkolan keskustaa. Tarkoituksena oli kuvata uutta blogijuttua varten paria rakennusta. Vaan niin kuin aika usein minulle käy, niin kävi taas kerran!:) Näin jotain uutta kaupunkikuvassa ja kuvausaihe muuttui lennosta. 

Huristelin autoineni Tehtaankatua - seuraavan kulman takana olisi ollut se aiottu kohde. Mutta pysäytinpäs auton sitten tähän. 

Suntin rantaan, HalpaHallin rakennusten viereen näkyi pystytetyn tällainen mainos. Oivalsin, että näitähän täytyy olla muitakin ja eikun epätoivoiselle kävelykierrokselle ympäri kaupunkikeskustaa. Tämä tällainen etsiminen ja löytäminen on muuten tämän bloggailun suola. Minuun iskee pakkomielle selvittää, etsiä ja löytää jotain...Lienen ainut - pystyttäjiä lukuun ottamatta, - joka on kiertänyt kaikki nämä merkit läpi, hehheh!

Kokkola-brändi tuli varmaankin aika tunnetuksi  viime vuoden puolella. Nyt Kokkola-brändi on valjastettu uuteen tulemiseen ja siihen on panostettu  muun muassa kuvin ja videoin.  

Kaupungin verkkosivuilla kerrotaan, että viestinnällä ja kaupunkimarkkinoinnilla edistetään viihtyvyyttä ja vahvistetaan Kokkolan veto- ja pitovoimaa. Hyvin onnistunut viestintä parantaa palvelujen laatua ja toiminnan tehokkuutta. 


"KokkolaKarleby - Meren karaisema kaupunki. "


Osassa näissä mainoksia oli mainostaulun molemmin puolin, osassa ainoastaan toisella puolella. 

"KokkolaKarleby- Siinä me ollaan maan ja taivaan välissä. "



Parkkeerattua autoni lähdin kiertelemään muutamia kortteleita. Vaikka on nähnyt nämä mainostaulut aiemminkin, oli todella vaikea muistaa, missä niitä on. Näköjään tauluissa muutama painokuva toistui, Kaikista en siksi ottanut kuvaa. Ehkä jossain on vielä merkki, jota en kierroksellani löytänyt, tai sitten ei. 

Kävelin pitkin Suntin vartta oikaistakseni reittiä, sillä muistin, että Pitkänsillankadulla torin kupeessa on jossain tällainen mainostaulu.  

Sieltäpä se sitten löytyikin!

KokkolaKarleby - Meillä on laajempi horisontti. "


Osaa mainoksista oli hieman työläs  löytää - etenkin kun taulun toisella puolella saattoi olla jokin aivan eri mainos - ilmeisestikin maksettuja ja siksi jätetty paikoilleen...Roskarukan portaatkin näkyi päässeen brändiin. 
"KokkolaKarleby - vahvassa myötätuulessa mennään. "


Isokadun kulmauksesta löytyi läheltä Kokkolinnaa taasen  tällainen  merellinen kuva. 

"KokkolaKarleby - meren karaisema kaupunki. "


Saman katuosuuden  kävelykadun kohdalla komeili jalkapallonuorison kuva, sama logo, joka komeili jo jossain aikaisemminkin. 

"Kokkolakarleby - Siinä me ollaan maan ja taivaan välissä. "
 

Urheilutalon parkkipaikan kupeessa komeili yksi merkeistä. Sateen jälkeen uhkui mainoksen vieressä hurmaavaa kesätuoksua  upea, lilakukkainen syreenipensas. Tämä mainos sopiikin juuri urheilutalon lähelle, tietysti...

"KokkolaKarleby - Vahvassa myötätuulessa mennään. "


Muisti on jännä - kun olin jo lähdössä kotia kohti, pulpahti jostain syövereistä selkeä muistikuva Vesiveijarin lähellä olevasta samanlaisesta mainoskyltistä. Siispä vielä sinne. 

Muistini ei  pettänyt. Tämä mainos vain ehkä oli hieman katseilta piilossa, koska se oli vain toisella puolella kylttiä ruusupuskan kätkössä...

"KokkolaKarleby - Eikä tarvitse lähteä merta edemmäs. "


Googlailemalla löytyi muuten Youtubesta useampi Kokkolakarleby- mainosvideo, joissa näkyi näitä samoja tyyppejä kuvattuina kuin näissä kadunvarsimainoksissakin! Tätä klikkaamalla pääset pisimpään, suomenkieliseen mainosvideoon!

Kokkola, kotikaupunkimme, on brändityöryhmän tekstin mukaan merestä noussut kuninkaan perustama kaupunki. Kaupunkina Kokkola on kuin  kätketty helmi. Kaupungin tunnus muodostuu vaakunastamme johdetuista kruununhelmet-merkistä ja tekstiosasta. Tärkein Kokkolan brändiin vaikuttava tekijä ovat kokkolalaiset itse!


LÄHTEET: Kokkolan brändi. [https://kokkolabrandi.fi/] Luettu 20.6.2021. 

Kokkolan kaupunki. markkinointi ja viestintä. [https://www.kokkola.fi/kokkolan-kaupunki/markkinointi-ja-viestinta/] Luettu 20.6.2021. 

 

2 kommenttia:

  1. Hyvin on kyllä mainonta toteutettu. Meidän kaupunkiin ollaan laittamassa myös nyt valotauluja, saa myös sillä näkyvyyttä hieman lisää. Nyt osa niistä jää hieman piiloon, etenkin pimeillä vuodenajoilla. Hyvää työtä Kokkolalaisilta!

    VastaaPoista
  2. Hei, Ulla!
    Ja kiitokset kommentoinnista! Parhaat brändit ovat lopultakin aika yksinkertaisia. Kokonaisuus tekee näistäkin kivan. Lisää aiheita olisi kiva keksiä - historia - luontokohteet - - uniikit tuotteet....:) Mitä junassa ohitse(kin) matkaava näkee hitaasti liikkuvan vaunun ikkunasta saattaa olla mielikuva, joka herättää kiinnostuksen. Mitähän itse haluaisi paikkakunnasta tietää, kun junalla hurauttaisi ohi? Jotain yllättävää ja uniikkia kenties!
    -Kiviminna-

    VastaaPoista