sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Keväthommia ja äiteilyä

Vähän kiireisen päivä teksti on lyhyt mutta ytimekäs. Lainaus blogiin tulee tällä kertaa kälviäläiseltä runoilijalta, Raija Ritalta, jonka tekstejä olen ihastellut aiemminkin. 

Tänään kiitämme Sinua äiti,
että jaksoit myös ymmärtää,

kun nuorina uhmakkaina,
me etsimme elämää.

Monet kolhuthan kokea saimme,
niistä kasvoimme kuitenkin,

aina tiesimme tie on avoin,
Sinun luoksesi takaisin.

- Raija Rita-


Lippu on liehunut meillä salossa ja lämpöisessä kevätsäässä on täytelty uima-allasta. Altaaseen saatiin viikonloppuna asennettua talkoovoimin uusi allasmuovi.  Käyttöohjeessa luki, että vaivaton asennus kahden henkilön toimesta. Ei se kyllä ihan niin mennyt.

Pojat ja poikien kaverit tulivat ihanasti jeesaamaan. Kymmenkunta äijänkörilästä väkersi altaan ympärillä tosissaan. Kyllä niin hurraan tällaisen kimppahengen voimaan! Ilmeisesti jokin keväthuumaus noilla jepeillä muutoinkin - äsken isompi poika laittoi kotoaan kuvaa, kun olivat kaveriporukassa alkaneet haravoida pojan pihaa, kun ei ollut muutakaan tekemistä. Siitäkö alkaa keski-ikäistyminen?!


Töissä teimme perinteiseen tapaan myös äitienpäiväjuttuja viikolla. Eräs oppilaani tuli hämmentyneen näköisenä luokkaani ja tokaisi "Muuten tiiäkkö, en oo  koskaan muuten tiennyt että mun äitillä on muukin nimi kuin äiti. " Kerrassaan ihanaa! Yritin sitten avittaa oppilasta, annoin vinkiksi äidin etunimen ekan kirjaimen. Ei auennut sittenkään.  

Kotona testasin ihan mielenkiinnosta vielä samaa juttua - nelivuotias pojanpoika sanoi äitinsä nimestä vain  "Se on mamma. " Ei tiennyt hänkään muuta nimeä. Toisaalta tunnisti fammun, faffan, mummon, papan ja isänsä etunimet tuosta noin vaan...Tätä täytyisi tutkia enemmänkin...mutta niin kai se on, että äiti on aina äiti!


Tänään kävimme ruokailemassa koko lähisuvun voimin. Meitä oli ruokapatojen äärellä neljän sukupolven verran. Tämä on meillä äitienpäiväperinne kolmenkymmenen vuoden ajalta, jonka korona tosin pariksi vuodeksi välillä keskeytti. Ruoka oli taivaallisen hyvää ja maisemat kauniit. 

Suhteellisen rauhallinen äitienpäivä. Saldona ainoastaan yksi haljennut huuli. Tämä pienimmällä, mutta kaikesta selviää asenteella!


Koivun hiirenkorvat ovat auenneet, siippa toi veneen pihalle kevätfiksaukseen, pian se viedään merelle. Ihan paras aika vuodesta!

Onnea vielä kaikille äideille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti