perjantai 21. kesäkuuta 2019

Juhannuksena

Tämä juhannus on rauhallinen. Vietän sitä kotona, kuten usein aiemminkin. Tällä kertaa tosin ihan yksin; siippa on töissä ja nuorimmainenkin kavereidensa kanssa yöttömän yön riennoissa. Olen ja nautin, saunon, käyn piha-altaassa uimassa, syön ruhtinaallisesti ja kuuntelen radiota. Luen ehkä hyvän kirjan loppuun, jos jaksan. 

Päivemmällä liikuskelin lähiympäristössä. Kuvailin paikkoja, joista tuli suomalainen kesä mieleen. 

Toivosen eläinpuiston idylinen pihapiiri tuo mieleen lapsuuden kesät ja maaseudun tunnelman. 


Etäämpänä Kälviällä lyön jarrua ja pysähdyn kuvailemaan pärekattoista latoa ja niityllä laiduntavia lehmiä. Pääskyjen visertely kiirii korviini. On rauhallista.


Kälviän kotiseutumuseon pihapiiri on idyllinen koivuineen ja aitoineen.


Juhannusruusut  kuuluvat tunnelmaan. Niitä vain näkee nykyään aika harvoin. Pitäisikin laittaa jokunen puska pihan laitamille.


Päiväjärvellä kuljen yksinäni pitkospuita. Tupasvillat huojuvat hatarina pienessä tuulenvireessä. Soisen rannan tuoksu tulvii sisimpääni. Jossain molskahtaa pieni kala.


 Ulpukka on  lutunen. Lapsena keltakukkia oli kiva kiskoa veneen laidan vierestä ylös ja punoa köynnökseksi.


 Suopursun tuoksu metsän laidalla on vallan huumaava.


 Iltapäivällä merellä ajellessa on kiva katsella etäällä näkyviä mökki-ihmisiä. Lähes joka mökillä näyttää olevan väkeä. Eräältä mökiltä seurue viittilöi tulemaan lähemmäksi. Miehet ovat virvelöineet lohia ja saaneet neljä valtavaa lohta. Ylpeyttä äänessään niitä esittelevät.  Suurin painaa 13 kiloa. 

Zoomailen myös lintuparvia. Merihanhilla on poikueensa, toisessa poikueessa kaksi hieman isomman näköistä poikasta, toisessa neljä harmaapalleroa. Merihanhilla molemmat  puoliskot osallistuvat poikasten kasvatukseen. Turvaavat pienokaisensa uimalla  poikaset välissään. Kätevää. 


Nyt lämpiää sauna, käyn pian  ehkä uimassa . Altaan vesi näyttää riemulliset 23 astetta. Lippu on vedetty salkoon, nyt on lupa nauttia!

Koivutuoksuista juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti