torstai 4. elokuuta 2011

Asuntomessuilla Linnunlaulussa


Kiertely asuntomessualueella oli kivaa. Tässä postauksessa kurkistetaan yhteen taloon. Ei ihan ykkössuosikkini, mutta joistakin asioista tässä talossa kuitenkin pidin...Hinnasta - hmmmm, no se oli vähän liian hulppea mulle...


Tämä messukohde oli kivitalo ja sen on rakennuttanut hammaslääkäripariskunta, jotka saivat jossain vaiheessa idean työpaikan ja kodin yhdistämisestä. Lienee muuten Suomen ainoita hammaslääkärikiinteistöjä näin upealla merimaisemalla!

Ensin kuitenkin kurkistus itse taloon. Talossa on jopa 6 h +keittiö + vastaanottotila + varasto +autokatos + rantasauna. Eli jo tontin paikka sieltä kalleimmasta päästä omalla rannalla...Ja talossa hulppeat 186 + 14 neliötä.

Lukunurkkauksesta pidin, jotenkin sen värimaailma ja muhkeat nojatuolit kutsuivat luokseen. Ja hylly lasitettuine ovineen oli  oikein kiva.


Lukunurkkausta vastapäätä oli itse olohuone. Sohvatuolien värimaailma sai sieltä kivasti yhteneväisyyttä sohvatyynyissä. Itse en omaan kotiini vaaleaa sohvaa haluaisi, mutta kaunishan se on katsella...


Tässä pojalle suunniteltu huone. Ei pääse  oikein kuvassa oikeuksiinsa. Seinän liukuovikaapisto voisi olla kätevä...


Jossain toisessakin talossa näin saman idean vanhempien makkarissa, eli sängyn takana oli  seinä, joka oli molemmilta sivuilta avoin ja takana oli vaatehuonetta vastaava tila. Aika kiva, en tiedä miten toimisi käytössä... Avonaiset hyllyt voisivat ahdistaa, jos eivät olisi aivan tip top - järjestyksessä... Mutta pikkutarkemmalle ihmiselle ehkä...


Yläkerran tapetissa oli seinätarra;
Having some place to go is
HOME,
Having someone to love is
FAMILY,
Having both is
BLESSING...

Tämä oleskeluhuone oli alakerran olohuoneeseen verrattuna aivan eri henkinen.
Meri on todellakin  läsnä...Tulee tunne, että avaan ikkunan ja meri on sylissäni...


Ikkunasta näki myös talon ulkosaunaan, jossa yksityiskohtana ruohokatto. Aika kiva värimaailma...Tytön huone oli kerrassaan punainen...Vähän kauhistutti  näin poikien äitinä, mutta ilmeisesti olen itse vain kapeanäkökulmainen:/ Itse asiassa punaisen eri sävyt olivat isossa osassa monien kohteiden tyttöjen huoneita. Huoneen hyllykkö on samantapainen, kuin meillä kotonakin, ja se on ollut lastenhuonekäytössä enemmän kuin kätevä.


Saunat herättivät tänä vuonna kaikissa kohteissa meidän perheessä erityistä mielenkiintoa. Niistä ehkä enemmänkin omassa postauksessa joku päivä...Mutta tästäkin saunasta oli aivan ihanat näkymät merelle.


Pyöreä ikkuna saunassa näytti kivalta...


Nuorimmainen ihastui näihin sammakkosuihkuihin. Muutoinkin tuo vaaaleanvihreä oli talon erikoisväri...


Aivan ihana oli tietysti rantasaunasta mereen johtava laituri. Taustalla näkyy purjehdusseura Mustakari.


Rantasauna oli lasitetun tilan kautta kiinteästi yhteydessä itse taloon. Aika kätevä.  Jotenkin sauna vain  kuuluu niin merenrantaan...


Ja sitten niihin työtiloihin! Tunnen ensimmäistä kertaa suorastaan kutsumusta hammaslääkärin hommiin tämän työhuoneen nähdessäni. Aika kätevä ratkaisu hammaslääkäripariskunnalle, jolla on useampi pieni lapsi! Ihanaa vaaleanvihreää, jotenkin sopii niin tänne. Ja kevätihmisenä vaaleanvihreä väri kolahtaa, vaikka tavallisessa sisustuksessa värinä vierastaisinkin. Nuorimmaiseni totesi huoneen nähtyään, että täällä hän alkaa käymään:)


Ajatuksena on siis ollut, että merimaisema saattaisi jopa hälventää hammaslääkärikammoisten pelkoja. Voi ollla tottakin - ainakin huomio ryöstäytyy välillä  muihin asioihin... Seinälle maalattu puukin on kiva.


Hammaslääkärin  työpöytä, sekin merimaisemalla...


 Tässä sitten odotushuone. Sieltä oli muistaakseni myös ikkuna itse hoitohuoneeseen. Iiks, etttei vain iskisi siinä vaiheessa pakokauhu!


Tulikin mieleen, että pitäisi varata aika hammaslääkärille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti