torstai 11. elokuuta 2011

Minne auto parkkiin; Halpa-hallin katolla

Moni ulkopaikkakuntalainen on kysynyt minulta, minne auto kannattaa jättää parkkiin Kokkolaan saapuessa. Onhan noita paikkoja - täällä ei ole vielä aivan yhtä ruuhkaista kuin eteläisimmässä Suomessa.

Itse suosin aika usein Halpa-Hallin parkkitaloa, joka on aivan keskustan ytimessä.


Parkkitalo on kolmikerroksinen ja siellä on tilaa 400 autolle. Tämän parkkitalon etu loistavan sijainnin lisäksi on sen tilavuus - jopa meikätyttö tohtii hurauttaa ylimpään kerrokseen ilman pelkoa auton kolhimisesta!Parkkiaikaa autolle on ruhtinaalliset kolme tuntia ihan ilmaiseksi:) Kokkolassa on käytössä parkkikiekko-systeemi. Parkkikiekkoja on myynnissä lähes joka kaupassa tai kioskissa  ja sellainen kannattaa ulkopaikkakuntalaisenkin autoonsa jemmata, mikäli aikoo ilman sakkoja selviytyä...

Sanomalehdestä tosin luin, että kesän kunniaksi paikalliset parkkipirkot ovat tänä suvena olleet yltiöherttaisia. Varsinkin ulkopaikkakuntalaisten väärin pysäköityjen autojen ikkunaan on parkkisakon sijasta useasti rapsahtanut lappunen, jossa kerrotaan suurin piirtein näin "Olet kyllä oikeassa kaupungissa, mutta autosi on väärin parkkeerattu!" Ja lisäinfona, ettei tällä kertaa mene parkkisakkoja, mutta että tästä kiitollisena kannattaa törsätä sakolta säästyneet rahat paikallisiin kauppoihin:)))


Parkkihalliin pääsee kätevästi kahden eri kadun kautta: sekä Rautatienkadulta että Tehtaankadulta. samoin uloskäynti on molempien katujen kautta, mutta  poistuttaessa Rautatienkadulle, pääsee kääntymään vain  oikeaan päin autolla!

Tänne on auto tosi kätevää tuoda varsinkin talvisilla keleillä...


...Vaihtoehtoisesti voi parkkeeraukseen yhdistää Kokkolan maisemien bongaamisen. Nimittäin ylimmässä kerroksessa kattona on taivas ja parkkitalosta voi katsella maisemia moneen suuntaan!


Kuvauspäivänä oli varsin sateista, ja tilaa ylimmässä kerroksessa oli ruhtinaallisesti. Muutoinkin täältä on aina paikka autolle löytynyt...
Tässä näkymää Kokkolan kävelykadulle. Oikeassa reunassa näkyy Kaupungin kirkko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti