keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kevyt kurkistus asuntomessuille päin

 Niin sitä on sitten käyty katsastamassa Kokkolan Asuntomessut! Päivä oli oikein sopiva kiertelyyn; ei helteinen, mutta aurinkoinen kuitenkin. Muuutoinkin sää on suosinut näitä messuja - ainoat sateet ovat ripotelleet vetensä yleensä öisin...

Me matkasimmme messualueelle ilmaisella bussilla, mikä on mielestäni todella kätevä! Lukuisia busseja kiertää kaupunkikierrostaan messuille non stoppina  koko messuajan päivittäin 9.45- 18.30. Bussiin voi nousta kahdeksasta eri paikasta; Kauppatorilta, ¨Mannerheiminaukiolta, Knapen talolta vanhasta kaupungista, maksulliselta parkkipaikalta 3 eri kohdasta Kokkolan uimahallin takaa, Rautatieaseman luolta, tai Kaarlelankadulta kävelykadun päästä.

Me lähdimme matkaan Kauppatorilta. Matka kulkee nopeasti jokaisessa bussissa olevan matkaoppaan siivittämänä. Tosi hyvä idea, sillä oppaat kertovat messuinfon lisäksi Kokkolan nähtävyyksistä, jotka osuvat matkan varrelle sekä tarjoavat menovinkkejä lomaa etsiville...

Ja toisinpäin  - matka messualueelta kulkee yhtä jouhevasti takaisin päin. Nekin, jotka ovat parkkeeranneet turisteille kohdennettuun parkkipaikkaan kaupungin kupeeseen, pääsevät kiertämään kaupunkikierroksen, ennen kuin saapuvat takaisin parkkipaikalle. Matka kokonaisuudessaan kestää kuitenkin vain n. 20 minuuttia, joten se on oikein oiva palautumisaika ihan jokaiselle raskaan messupäivän päätteeksi.Pojan kanssa istuimme bussissa peräpenkille. Sieltä oli kiva katsella ihmisiä ja matkan varrelle osuneita katuoppaita. Yleinen pysäköintialue on sijoitettu niin, että sinne on kulku Pohjoiselta Ohikulkutieltä. Opastus  bussseissa sujuu tosi jouhevasti ainakin kahdella kotimaisella kielellä, tarvittaessa myös englanniksi. Matkaa täältä pääpysäkiltä on messualueelle rapiat 1,5 kilsaa. Tämä parkkialue on kuitenkin maksullinen. Maksullisella parkkeerausalueella autoparkin hinta on 10 euroa, mikäli maksun maksaa itse parkkipaikalla. Hieman halvemmalla eli 7 eurolla pääsee, jos maksaa parkkeerauksen messuportilla sisäänpääsymaksun yhteydessä.


Asuntomessualueelle saavutaan liikenneympyrän kautta.  Samasta liikenneympyrästä on myös kulku Meripuistoon, josta pääsee Leirintäalueelle, Pirate Parkiin ja Tankarin risteilylle. Pidän tuosta liikenneympyrästä; siinä on kivasti esillä meriteema!


 Messualue on aivan pyöreän kiekon muotoinen. Sen voi kiertää kolmeen suuntaan. Me aloitimme numerojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan ja se oli ehkä se ruuhkaisin vaihtoehto... Nyt jälkiviisaana aloittaisin ehkä kerrostalokohteista aamutuimaan messualueen keskeltä...

Kaikki eivät kuulemani mukaan jaksa kiertää läheskään kaikkia esittelykohteita, vaikka alue onkin asuntomessualueeksi normaalia pienempi. Me lähdimme matkaan sillä mielellä, että etenemme kiireettömästi ja tutustumme kaikkiin kohteisiin. Mukana oli 9-vuotias lapsemme, joka urhoollisesti jaksoi kiertää kanssamme 7 tuntia:) Parasta messuilla oli kuulemma jäätelö:/ Ilmeisesti kuitenkin onnistunut reissu, sillä lapsonen toivoi vielä kotiin päästyään, että menisimme paikalle toisenakin päivänä! Ilmeisen onnistuneet messut!


Messualueella on yhtenäiset aitarakennelmat, jotka on suunnitellut Ristomatti Ratia. Aita on korkeudeltaan 1,5 metriä ja se on saanut mallinsa Kokkolan vanhasta kaupungista.


Jos joku paikalle suuntaava miettii, kuinka saada lapset jaksamaan, niin on siihenkin konstinsa! Heti porteista sisälle saavuttaessa on lainattavissa rattaita kierrokselle. Itse tosin huomasin ne vasta messuportille palatessa, mutta kannattaa olla silmät tarkkana, jos rattaita tarvitsee... Näyttelykohteisiin rattailla ei  kuitenkaan yleensä pääse, vaan ne on jätettävä piha-alueelle.

 Perheen pienimmät, yli  2-vuotiaat,  voi viedä pariksi tunniksi Muksulaan 4H-lastenhoitajille, paikka sijaitsee kohdetta  21 vastapäätä. Hoitomaksu on 5 euroa alkavaa tuntia kohden. Muksulassa voipi myös vaihtaa vaipat ja ruokkia vauvan...

Kohdetta 5  vastapäätä sijaitsee kaivuri, jota lapset saavat kokeilla. Paikalla on maanrakennusalan opiskelijoita opastamassa.

Aivan messuportin läheisyydessä, Kokkolapaviljongilla, on Pohjanmaan taidetoimikunnan pitämä Taidetyöpaja. Se sulkeutuu tuntia ennen messujen sulkeutumista. Työpaja on suunnattu 7-16-vuotiaille, mutta sitä pienemmätkin ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa. Työpajan puuhat vaihtelevat viikottain eri vetäjien mukaan. Maksuttomaan työpajaan tullessa on ilmottautuminen, jossa yhteystiedot kirjataan ylös ja lapsen saa noutaa vain sama henkilö, kuka on hänet sinne luovuttanutkin.

Omakotiliiton osastolla portilta eteenpäin lähtevän pääväylän varrella lapsosille avautuu mahdollisuus rakennellä linnunpönttöjä arkipäivisin klo 12-13 ja 14-15.


 ”
Seuraavissa postauksissa päästään- ehkä- enemmän asuntoasioihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti