tiistai 30. elokuuta 2011

Keskiaika mielissä

Tällä viikolla Kokkolassa vietetään keskiaikajuhlaa. Nimittäin 3.9.1511 allekirjoitti paavi määräyskirjan Kaarlelan seurakunnan perustamisesta.  Nyt siitä on kulunut siis viisisataa vuotta!


Keskiaika Kaarlelassa-hanke toteutetaan yhteistyössä Kokkolan seurakuntayhtymän ja K.H.Renlundin kesken. Juhlan kohohokohta on lauantaina 3.9. Kokkolan Kirkonmäellä, jolloin siellä vietetään keskiaikapäivää. Jos haluat kuunnella radiolähetyksen alustuksena seurakuntaelämästä 500 vuotta sitten keskiaikateemalla, se löytyy täältä.

Keskiaikapäivän tapahtumia on laidasta laitaan. Tarjolla on esimerkiksi keskiaikaiset markkinat Kaarlelan Kotiseutumuseon pihassa, keskiaikaista tanssia ja musiikkia, käsityöläisnäytöksiä sekä turnajaiset keskiajan malliin. 

Monenlaisten asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen on illemmalla tarjolla vielä keskiaikainen messu latinaksi Kaarlelan kivikirkossa, "Missa Orbis Factor." Messussa  käytetään myös suomea ja ruotsia, luettiinhan jo 1500-luvulla messua kotikielillämme.

Toivottavasti oma aikatauluni antaa tilaa näille tapahtumille... Joka tapauksessa seuraavat postaukset pyörivät Kirkonmäen seutuvilla...

Lähteet: Kaarlelan Kirkonmäellä vietetään keskiaikapäivää 3.9.2011.
[http://www.kokkolansuomalainenseurakunta.fi/uutinen/498] Luettu  28.8.2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti