sunnuntai 21. elokuuta 2011

Minne auto parkkiin; Anttilan parkkitalossa


Tämänkertainen postaus liittyy parkkipaikkoihin. Kokkolassa näitä parkkitaloja on useampia ja ne on ripoteltu kivasti eri puolille kaupunkia. On siis mahdollisuuksia löytää hyvä parkkipaikka monelta suunnalta, missä milloinkin asioi.


Minä käytän aika usein ostosreissuillani tätä Anttilan parkkitaloa. Varsinkin silloin, kun on vaateostokset mielessä, koska samassa kiinteistössä on Anttilan tavaratalon lisäksi useampi vaateketju  (Seppälä, KappAhl, Lindex) ja lähirakennuksissa muitakin.

Anttilan parkkitalo sijaitsee osoitteessa Tehtaankatu 12, aivan linja-autoaseman, kävelykadun  ja kaupunginkirjaston lähituntumassa.


Parkkitaloon on sisään- ja uloskäynti kahden kadun kautta. Täytyy tosin muistaa, että molemmat kadut, joista parkkitaloon kuljetaan, ovat yksisuuntaisia! Läntiseltä Kirkkokadulta voi saapua parkkitaloon linja-autoaseman suunnasta, mutta poistuminen tapahtuu vain Vanhaan kaupunkiin päin.  Itäiseltä Kirkkokadulta puolestaan pääsee kääntymään parkkitaloon, kun on tulossa poispäin vanhasta kaupungista ja poistuminen puolestaan tapahtuu vain  kohti Rautatieasemaa.


Parkkitalossa on ilmainen kolmen tunnin mittainen pysäköinti. Ja täälläkin parkkitalossa on käytössä parkkimittarit. Kannattaa muistaa sellainen laittaa auton tuulilasiin, mutoin aika nopsasti sakko rapsahtaa...

Parkkitalo on avoinna Anttilan avoinnaoloaikoina
                                                          ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18Parkkitalossa on neljä kerrosta. Yksi kerroksista sijaitsee katutason alapuolella ja kaksi vähän korkeammalla. Itse suosin katutason kerrosta.  Yleensä siitä saa autopaikan hyvällä tuurilla heti, joskus tosin katutaso on tupaten täynnäkin.


Siiirtyminen tasolta toiselle jalkaisin käy kapeita portaikkoja pitkin. Alimmalta tasolta on tosin suora  ja portaaton kulkuyhteys kauppakeskukseen.

Autolla liikkuminen onnistuu parkkihallissa ihan ok. Tosin en itse pidä ajamisesta ylempiin kerroksiin. Eli ei ihan yhtä leveät ajotilat kuin Halpa-Hallin parkkitalossa. Kyllä täällä silti tumpelompikin selviytyy:)


Ylimällä parkkitasolla on yleensä ruhtinaallisesti tilaa. Kaiken lisäksi sieltä voi katsella maisemia Vanhan kaupungin suuntaan.


K. H. Renlundin museo on aivan kulman takana.


Toiseen suuntaan katsottaessa näkyy punainen vanha Pedagogio.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti