lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kahvila Sahassa kesäillan konsertissa

Ykspihlajan kulttuuriviikon huikeassa menossa mukana perjantai-iltana... Ystävän kanssa vääntäydyttiin paikalle villatakein varusteltuina kahvila Sahan pihapiiriin.

Kiva oli tulla nauttimaan konsertista ja kiitos, että sai kuvata!Illan teemana oli "Satamakatu polttaa." Musasta vastasivat paikallisin voimin Voxpihlaja ja Ykspihlajan Työväen  Soittajat, YTS.

Ilta käynnistyi yhden lempparimuusikkoni biisillä. Moni muistaa varmaan Gösta Sundvistin  Tuhannen  markan seteli-instrumentaalikappaleen ainakin taannoisesta Urheiluruudun tunnarista.


Alkuun heti miehistä energiaa. Marko Sillanpää, Samuli Moilanen ja Markku Hukari  lauloivat kolmeen pekkaan Kesäkatu-biisin soolo-osuudet.

Sitten seurasi Paula Koivuniemi-sikermä. Eija Emmes sooloili Aikuisessa naisessa, Ulla Aalto puolestaan löyhyytteli siipiään  Perhosessa. Jos helmiä kyyneleet ois, tulkitsi  Eeva-Liisa Kiiskilä ja Tummat silmät, ruskea tukka-laulun solisti oli Johanna Pannula.

Juonnossa kerrottiin, että Satamakadulta löytyy kaikkiaan kuusi suojatietä. Tutuksi on tullut tien ylitys kohti Kipparia (pubi) ja kun puoliso on sieltä onnekkaasti löytynyt,  astellaan jälleen saman suojatien yli kohti Pihilajan kirkkoa hääkellojen soidessa:)

Soolon  lauluun Suojatiellä Suudellaan lauloi  Irina Wikström ja käheän alttosaksofonisoolon soitti Tapio Jokela. Saksofonin äänen kuullessani  iskee aina kipinä, josko opiskelisi vielä soittamaan saksofonia...


Markku Hukari pääsi irrottelemaan Doris-biisissä, samoin jälleen Tapio Jokela saksofoneineen.

Sitten oli vuorossa kappale, joka oli omassa mielessäni vaipunut jo unholaan. Taisin olla 10- vuotias, kun sitä  levitettiin mediassa enemmän. Soolosta vastasi Marko Sillanpää. Pidin kovasti Siltsin matalista "Jos sulle sydämeni annan"-äänistä) Tässä kappaleessa on jopa jotain parodiamaista! Kivasti heiluivat taustalaulajien huivit...

Hannele Häli esitti biisin Kaunis päivä ja kauniilta se kuulostikin. Trumpettisoolossa puhalteli Ilkka Ekdahl.

Ja  sitten  Aino Nurmi lauloi soolon "Kylmästä lämpimään"-biisiin.Niina Heinonen  pääsi revittelemään "Kuuntelen Tomppaa"-kipaleeseen. Niinan teatteritausta
 muuten näkyy selvästi tulkinnoissa - ihan rivilaulajanakin!

Sympaattinen Samuli Moilanen päätti
ensimmäisen puoliajan kappaleeseen Rakkauden tähden.

Yleisöä konsertissa oli penkkirivit pullollaan. Ihan kaikki eivät mahtuneet istumaankaan...Myönnän...katselen yleensä aina konsertin oheistapahtumia tarkasti. Rakastan (ehkä ammattieni vuoksi...) seurailla lasten ja lastenmielisten touhuja. Ihania konserttielämyksiä alla:)))) Ihan parhaita!Väliajan jälkeen oli vuorossa Kaija K-sikermä.  Tinakenkätyttö, Supernaiset ja Vapaa soivat kuten pitikin ja Kylmä ilman sua-biisissä Maarit Isosaari pääsi herkistelemään   kauniilla äänellään.

Asfaltti poltti tällä kertaa solistin Maria Zengerin jaloissa.

Yhtenä iltana,  Hectorin kappale on yksi aina sydäntäni sykähdyttävimmistä.
Siinä on kauniit sanat. Sen tulkitsi meille Riitta Pellinen.

Hyvä ystäväni Johanna Skog lauloi nostalgisen Katri-Helenan kappaleen "Katson autiota hiekkarantaa." Laulu on kaunis, ääni on kaunis.  Rantakin oli. Mitä muuta voisi toivoa?Ja tässä tulevat illan viimeiset soolot...

Kappaleessa Playboy taiteili Heta Äyhynmäki. Kaunis esitys kokonaisuutena.

Pihlajalaista naisenergiaa uhkuivat Teija Heinonen ja Riikka Vilmi. Ei oo, ei tuu-biisissä. Vakuuttavaa.

Illan päätti Tiina Pellisen rauhaisa soolo Tällä kadulla.

Raisujen aplodien siivittäminä saatiin vielä Mervi Anttila esittämän lippis päässä Frontside Ollie.Illan konsertti oli siinä. Kapellimestarina toimi Kaisa Ekdahl ja kuoron valmennuksesta vastasi Heli Uusimäki.

Illan emäntä Outi Airola kiitti paikalla olleita ja kuvaili kivasti vielä tulossa olevia tapahtumia.

Ihana ilta - ja ennen kaikkea ihana paikka, kuin Huvikumpu:) Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti