sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Kristallipalloni menneeseen ja tulevaan...

                                                       Onnekasta uutta vuotta 2023!

Enpä ole koskaan näin köykäisesti uuteen vuoteen suunannut. Ei ollut perinteisiä nakkeja ja perunasalaattia, eikä edes ulkotulia. Katsoin aamupäivällä ovesta ulos ja päätin olla liittymättä kipsattaviin. Sää oli kurja. Satoi vettä ja meidän kylänraitti oli mielettömän jäinen. 

Nuorimmainen vietti vuodenvaihdetta Ylläksellä ja siippa töissä, joten olin asennoitunut viettämään vuodenvaihdetta yksin. Tosin sitten sainkin iltani sulostuttajaksi pikkuepelin, jonka kanssa jokunen tähtisädetikku poltettiin. Siinäpä se. Joskus on vain ihanaa olla tekemättä suuria! Saunottiin ja leikittiin. 

Mitä jäi viime vuodesta käteen? Vaikka maailmalla oli paljon ikäviä uutisia, omassa elämässäni oli suhteellisen hyvä vuosi. Tai voisi sanoa, että työntäyteinen ainakin.  Sain uuden viran. Viime vuonna olin perustamassa kahta erilaista pienluokkaa. Jos joku olisi tohtinut sellaisesta vinkatakaan minulle etukäteen, en olisi uskonut selviytyväni moisesta rutistuksesta tuoreena erityisopena. Työ on opettanut minua viimeisen vuoden aikana mielettömän paljon. 


Mistä iloitsen uuden vuoden alkaessa? Ihan yksinkertaisesti siitä, että päivät pitenevät. Tänään tiedostin sen ensimmäistä kertaa. Valo valtaa mielen!


Mitä pitää tehdä vuoden alkaessa? No joo, ensi viikko on vielä lomaa. Pakko tehdä lopultakin- listaltani löytyy ehdottomasti kärjestä vaatehuoneen siivous. Se on karmivassa kunnossa. Koko syksyn kestäneen rempan aikana lykkäsin jo entisestään sotkussa olleeseen luukkuun kaiken ylimääräisen. Nyt sen siivouksesta ei voi enää laistaa. 

Mitä kivaa luvassa? Yksinkertaisesti aion ahmia muutaman kirjan (kerrankin joulupukki tajusi tuoda niitä!) joutenolopäivinä. Niin, ja  uppoutua sukututkimukseen. Juutalaishaaran esi-isä on tuottanut paljon harmahtuvia hiuksia, mutta pala palaselta samanhenkisten kanssa kokoilen tätä tuhatpalaista palapeliä kasaan. Voisin kohta väitellä suomen sodasta, sen verran olen viimeisen vuoden aikana lukenut siitä...

Minne mielit? Ensi kesänä aion mennä "Viaporiin."  Siis Suomenlinnaan ja tehdä siellä  sukuni historiaan liittyviä tutkimuksia. Myös Kansallisarkistoon haluaisin ihan livenä tutkimaan. 


2 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta toivottelee entinen jeppisläinen. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Hanna Helena ja auvoista uutta vuotta sinullekin! -Kiviminna-

    VastaaPoista