keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Postimerkin päivä 2013 Kokkolassa
Postimerkin päivää vietetään vuosittain 9.10.Tänä vuonna kyseistä merkkipäivää vietettiin 97 Postin myymälässä ympäri maatamme. Posti julkaisee vuosittain tällöin  ns. omakuvamerkkejä. Valintakriteerinä näillä merkeillä on, että ne  kuvaavat aina aihepiiriltään jotain paikkakunnalla olevaa rakennusta tai muuta merkittävää kohdetta.


 
 
Kokkolassa Kallentorin postikonttorissa oli  kyseisenä päivänä tarjolla myös postimerkki- ja postikorttinäyttely. Kokkolan Filatelistien edustajat olivat paikalla arvioimassa yleisön kortteja ja vastailemassa kysymyksiin.
 
Tämänvuotisessa näyttelyssä oli esillä   ihastuttavia Martta Wendelinin kortteja pitkän sermirivistön verran.  Monia, monia kauniita teemoja...Erityisesti ihastelin joulufriikkinä joulukortti-aiheisia kuvituksia. Niissä on aina  äärettömän rauhoittava tunnelma...
Muutama kortin aihe jäi mieleenkin, vaikka katsastinkin näyttelyn kiireisesti.
Alla oleva, kaunis ja harras Itämaantietäjät-kortin kuva on lainattu täältä.
 
 
 
Näyttelyssä oli esillä myös vanhan väen sotilasaiheisia  kortteja 1800-1900-lukujen vaihteesta sekä ikoniaiheisia postimerkkejä. Ikoniaiheisten merkkien tekijät ovat usein tuntemattomia, koska ikoneihin ei yleensä tehdä signeerauksia. Asiaan paneutunut keräilijä kertoi myös, että keräilytyö vain laajenee, kun sen kerran on aloittanut. Tietous merkeistä laajenee - esimerkiksi kaksi päällisin puolin samalta ikonipostimerkiltä näyttävää voikin olla aivan erilaisia esimerkiksi taustaväritykseltään, kun niitä tarkastelee huolellisemmin...
 
Nähtäväksi tarjoiltiin lisäksi Saksa-aiheista kokoelmaa. Lisäksi oli arpojen myyntiä; joka arvalla voitti jotain!
 Esillä olleet keräilykohteet olivat keräilijöiden yksityisarkistoista.
 
Vuonna 2013 Kokkolassa julkaistavaan omakuvamerkkiin oli valittu kuvaksi Kaarlelan keskiaikainen kivikirkko. Alla oleva kuva on kopioitu täältä.
 
 
 
 Julkaisupäivänä merkkiin oli mahdollista saada postikonttorissa Kokkolan  ensipäiväleima.
 
Intouduin ostamaan tämänvuotisen Kokkolan omakuvapostimerkkiarkin. Aihe nimittäin osui muutamiin  tuleviin blogipäivityksiini tavattoman hyvin... Ja muutoinkin näitä on kiva lähettää jollekulle tuttavalle...
 
Ensimmäisen luokan tarrapostimerkkejä kymmenen kappaleen arkissa:

 

 

 Merkin postimaksuarvo on  1. luokka ja hintana merkillä on 1,60 euroa.
Postimerkin lisäksi julkaistiin vanhasta, alunperin 1900-luvulla tehdystä kortista näköispainos. Kortin aihe on sama, eli Kaarlelan kirkko, mutta postimerkin ja kortin kuvakulmat ovat erit.
Oman korttini ostin postimerkillä ja leimalla varustettuna.


 
Ja tietysti tiskiltä tarttui mukani pari aikaisemman vuoden Kokkola-korttia.
Ensimmäisessä aiheena Tankarin majakka...
 
 
...ja toisessa  J.V.Snellman Kokkokivellä istumassa...
 


 


LÄHTEET: Postimerki päivä keskiviikkona.Keskipohjanmaa-lehti.7.10.2013.

Posti.Postimerkin päivää 9.10. juhlistetaan ympäri Suomea paikkakuntien omilla postimerkeillä ja erikoisleimoilla. [http://www.posti.fi/tiedotteet/2013/20131001_postimerkin_paiva.html] Luettu 7.10.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti