perjantai 20. kesäkuuta 2014

Hyvää juhannusta Cafe Brygganilta!

 
Hyvää juhannusta!
Sää täällä Kokkolassa on kylmä, mutta aurinkoinen.  Vaan roimasti vaatteita päälle ja juhannusta vastaanottamaan meren äärelle  Cafe Brygganiin,  Öjaan, noin 15 kilometrin päähän Kokkolan keskustasta.
 
 
Cafe Bryggan sijaitsee Långön  kalastajakylän vieressä tietystikin aivan meren tuntumassa.
 
Laitureiden vieressä palvelee kesäisin kahvila joka on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. A-oikeuksin varustetussa kahvilassa on tarjolla itseleivottua pullaa, kakkuja ja pikkusuolaista. Kahvilassa on noin 25 pöytäpaikkaa ja laituriterassilla 20 lisää...
 
 
Saavuimme paikalle vasta virallisten ohjelmaosuuksien jälkeen. Brygganilla on nimittäin perinteisesti kunnon juhannusjuhlat.

Pääsimme ihastelemaan jo pystyyn nostettua juhannussalkoa, sekä aistimaan elävän musiikin tunnelmaa.
Juhannussalko ei ole kovinkaan kokkolalainen ilmestys -enemmän näihin törmää Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Silti ihastuttava tapa Jussin juhlintaan! Salkohan rakennetaan  pystypuuhun, johon liitetään poikkipuita sekä kransseja.Tämän Öjan masto oli verhoiltu  yhteistyösä kyläläisten kanssa koivun oksilla. Kransseissa hehkuivat  luonnonkasvit. Ylimpänä keikkui itseoikeutetusti Suomen lippu.

 

 
 

 

 
Elävää musiikkia on aina ilo kuunnella ja erityisesti se kuuluu juhannukseen. Olin otettu, kun "Jag tror, jag tror på sommaren" alkutahdit kajahtivat ilmoille:)
 
 
 
  


 
Ihastuttavan täydellisen juhannusruoan kimppuun  kotona pääsimme Brygganin reissun jälkeen. Eksoottinen pääruokamme oli tänä vuonna villisian paisti! Sain sen syntymäpäivälahjaksi Virossa jahtireissulla käyneeltä tuttavalta.:)
 
Villisian lisukkeena oli uusia perunoita, punaviinikastiketta, salaattia ja grillissä paistettuja kasviksia punaviinin kera...Slurps...
 
Nyt  lämpiää puusauna. Mikään ei voita tuoreen koivuvastan ja puukiukaan kesäistä tuoksua.
 
 
Kello on 18, vedetään vielä lippu salkoon, niin juhannus saa alkaa:)
 
 
                                                             Rakastan tätä lippua,
                                                      sen puhtaita kirkkaita värejä.
                                             Meille kaunein lippu  se on päällä maan,
                                                sen tahdomme salkoihin liehumaan...

                                                             -Kaarina Kakko-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti